Champs-Élysées görs med brandy, citronjuice, sockerlag, grön chartreuse & bitters

Champs-Élysées

Cocktailen Champs-Élysées dök upp första gången i Drinks – Long and Short från 1925, skriven av Nina Toye & Arthur Adair. Drinken anses vara en variation på den klassiska Sidecar, men byter ut apelsinlikör mot grön Chartreuse, vilket tillför en distinkt örtig komplexitet. Champ-Élysées blev mer känd genom The Savoy Cocktail Book av Harry Craddock 1930 & representerar fransk elegans med ingredienser som symboliserar den parisiska kulturen.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Champs-Élysées görs med brandy, citronjuice, sockerlag, grön chartreuse & bitters

Champs-Élysées

Inget betyg än
Sofistikerad & fransk-inspirerad cocktail som kombinerar de fruktiga & aromatiska tonerna från cognac med den örtiga sötman från grön Chartreuse. Tillsammans med färsk citronjuice, sockerlag & en touch av Angostura bitters skapas en fyllig & välbalanserad drink som har en subtil syra & en komplex kryddighet. Resultatet är en elegant drink som passar perfekt för en smakfull aperitif.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, citronjuice, cognac, Grön charteuse, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt cocktailglas & pressa en citronzest över