Vieux Carre
Vieux Carré skapades av bartendern Walter Bergeron på Hotel Monteleone i New Orleans, en plats känd för dess berömda roterande Carousel Bar. Bergeron skapade cocktailen på 1930-talet, & den var tänkt att vara en hyllning till stadens franska kvartal, som är känt som "Vieux Carré" på franska.
Trots att den kanske inte är lika känd som vissa andra klassiska cocktails, har den en dedikerad följdsamling & är mycket uppskattad för sin djupa, komplexa smak & sin koppling till cocktailhistorien i New Orleans. För många är det inte bara en cocktail, utan en smak av New Orleans historia.
Svårhetsgrad:
Medel
Vieux Carré
Utrustning
Ingredienser
- 25 ml Cognac
- 25 ml Bourbon
- 25 ml Söt vermouth
- 10 ml Bénédictine D.O.M
- 2 stänk Peychaud´s Bitter
- 1 stänk Angostura Bitter
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i ett whiskyglas med en stor isbit
- Citronzest