Vieux Carre med cognac, bourbon, söt vermouth, Benedictine DOM & bitters

Vieux Carre

Vieux Carré skapades av bartendern Walter Bergeron på Hotel Monteleone i New Orleans, en plats känd för dess berömda roterande Carousel Bar. Bergeron skapade cocktailen på 1930-talet, & den var tänkt att vara en hyllning till stadens franska kvartal, som är känt som "Vieux Carré" på franska.

Trots att den kanske inte är lika känd som vissa andra klassiska cocktails, har den en dedikerad följdsamling & är mycket uppskattad för sin djupa, komplexa smak & sin koppling till cocktailhistorien i New Orleans. För många är det inte bara en cocktail, utan en smak av New Orleans historia.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Vieux Carre med cognac, bourbon, söt vermouth, Benedictine DOM & bitters

Vieux Carré

Skriv ut receptet
En klassisk cocktail fylld med rikedom & komplexitet, som tar sitt namn från det franska namnet för French Quarter i New Orleans. Den är en blandning av rye whisky, konjak, söt vermouth, benediktinerlikör, & två typer av bitter - Peychaud's & Angostura. Detta skapar en djup, robust & sofistikerad dryck som verkligen är en hyllning till dess ursprung.
Måltid Drinkar
Keyword Angostura Bitters, Bénédictine D.O.M, bourbon, cognac, Peychaud´s Bitter, söt vermouth
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Total tid 4 minuter
Portioner 1

Ingredienser

  • 25 ml Cognac
  • 25 ml Bourbon
  • 25 ml Söt vermouth
  • 10 ml Bénédictine D.O.M
  • 2 stänk Peychaud´s Bitter
  • 1 stänk Angostura Bitter

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i ett whiskyglas med en stor isbit
  • Citronzest