Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Pan American Clipper med calvados, grenadine, limejuice & absinthe

Pan American Clipper

Pan American Clipper Pan American Clipper är inspirerad av de glamorösa dagarna av tidiga internationella flygresor, särskilt under 1930- & 1940-talen, en era då Pan American World Airways var en ledande aktör inom internationell luftfart. Namnet “Clipper” refererar till Pan Ams ikoniska flygbåtar, som var kända som Clippers. Dessa flygplan symboliserade lyx & äventyr, & […]

Robert Burns

Robert Burns Robert Burns, Skottlands nationalskald, född 1759 & avliden 1796, är känd världen över för sina dikter & sånger som ofta hyllar naturen, kärleken, vänskapen, & inte minst – whisky. Hans bidrag till dryckeshistorien är inte bara bundet till hans litterära verk utan även till den skotska traditionen att fira Burns Night, en årlig […]

Rat Pack

The Rat Pack

The Rat Pack The Rat Pack och dess påverkan på dryckeshistorienThe Rat Pack, en underhållningsgrupp ledd av Frank Sinatra & inkluderande Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford & Joey Bishop, satte en omisskännlig prägel på 1950- & 60-talens Amerika. Deras inflytande sträckte sig långt bortom scenerna i Las Vegas, där de ofta uppträdde, & […]

Emerson, Old Tom gin, söt vermouth, maraschinolikör, limejuice

Emerson

Emerson Emerson har sitt ursprung i början av 1900-talet, men dess exakta historiska bakgrund & uppkomst är lite oklar. Namnet antyder en möjlig koppling till den berömda amerikanska poeten & filosofen Ralph Waldo Emerson, men det finns inga direkta bevis som knyter drinken till honom personligen. Det som är känt är att Emerson återspeglar en […]

Algonquin hotel i New York. Manhattan

Algonquin Hotel

Algonquin hotel Algonquin Hotel är ett ikoniskt hotell beläget i hjärtat av Midtown Manhattan, New York. Det öppnade sina dörrar 1902 och har sedan dess varit en samlingspunkt för litterära och kulturella figurer. Hotellet är kanske mest känt för sin “Algonquin Round Table”, ett sällskap av framstående författare, kritiker och skådespelare som träffades regelbundet på […]

Algonquin på rye, torr vermouth & ananas

Algonquin

Algonquin Algonquin-cocktailen är uppkallad efter det berömda Algonquin Hotel i New York City, en plats som var en populär samlingspunkt för författare, journalister & teaterfolk under 1920-talet. Hotellet är kanske mest känt för att vara mötesplatsen för “Algonquin Round Table”, en grupp framstående litterära figurer som regelbundet träffades där för att diskutera & debattera. Medlemmar […]

Boulevardier med whisky, campari & söt vermouth

Boulevardier

Boulevardier Boulevardier har sitt ursprung i Paris under 1920-talet, en tid då staden var ett centrum för amerikanska expats & författare. Drinken tros ha skapats av Erskine Gwynne, en amerikansk författare som flyttade till Paris & grundade den litterära tidskriften “Boulevardier”, vilken gav namn åt cocktailen. Till skillnad från Negroni, som använder gin som sin […]

Cape Codder med vodka & tranbärsjuice

Cape Codder

Cape Codder Cape Codder har sitt ursprung i USA & dess namn är taget från Cape Cod i Massachusetts, en region som är känd för sin tranbärsproduktion. Drinken blev populär under 1940- & 1950-talen, en tid då både vodka & tranbärsjuice började bli alltmer populära i amerikanska hem & barer. Cape Codder är en av […]

Sea Breeze med vodka tranbärsjuice & grapefruktjuice

Sea Breeze

Sea Breeze Sea Breeze har sina rötter i den amerikanska cocktailkulturen från tidigt 1900-tal, men den version som vi känner till idag blev populär under 1950- & 1960-talen. Ursprungligen var Sea Breeze en del av en grupp cocktails kända som “breeze”-drinkar, som skapades för att vara lätta & fräscha, ofta med en bas av vodka […]

Bay Breeze med vodka, tranbärsjuice & ananasjuice

Bay Breeze

Bay Breeze Bay Breeze är en variant av Cape Codder (vodka och tranbärsjuice) & tillhör en större grupp av cocktails som kallas “breeze” drinkar, som också inkluderar t ex Sea Breeze (vodka, tranbärsjuice & grapefruktjuice). Denna typ av cocktail blev populär under 1960- & 1970-talen i USA som en del av en bredare trend med […]