
Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Hanky Panky
Hanky Panky Hanky Panky skapades av Ada Coleman, som var huvudbartender vid American Bar på Savoy Hotel i London från 1903 till 1926. Hon är en av de mest framstående kvinnliga bartendrarna i cocktailens historia. Enligt legenden skapade hon drinken för en av sina stamgäster, skådespelaren Sir Charles Hawtrey. Efter att ha provat drinken, utbrast […]
Gin Palaces
Gin Palaces 1800-tal “Gin Palaces” var stora, pråliga pubar som uppstod i England under 1800-talet, särskilt i London, som ett resultat av en ökad popularitet för gin. Namnet kommer från det faktum att dessa etablissemang ofta var större & mer dekorerade än traditionella pubar & de var kända för att servera ett stort utbud av […]
Gin Act
Gin Act “Gin Act” var en serie lagar som infördes av den brittiska regeringen under 1700-talet i ett försök att kontrollera den utbredda konsumtionen & produktionen av gin, ett fenomen som blev känt som “Gin Craze”. Dessa lagar var designade för att begränsa tillverkningen & försäljningen av gin genom olika metoder, inklusive licensiering och beskattning. […]
Gin Craze
Gin Craze 1720 – 1751 “Gin Craze” är en term som används för att beskriva en period i England under det tidiga 1700-talet då konsumtionen av gin ökade dramatiskt. Perioden sträckte sig från 1720 till omkring 1751 & var kännetecknad av extrem ginkonsumtion & de samhällsproblem som följde av detta. Ursprung Gin Craze startade […]
Franciscus Sylvius
Franciscus Sylvius 1614 – 1672 Franciscus Sylvius, eller Franz de le Boë, var en betydande nederländsk läkare och professor i medicin under 1600-talet. Han är ofta felaktigt tillskriven skapandet av gin, vilket dock inte är helt sant. Tidig liv och karriär Franciscus Sylvius var född i 1614 i Hanau, Tyskland. Han studerade medicin vid […]
Joe Sheridan
Joe Sheridan 1909 – 1963 Joe Sheridan var en irländsk bartender och kock mest känd för att skapa den ursprungliga irländska kaffecocktailen, Irish Coffee. Hans bidrag till cocktailhistorien är betydande, eftersom Irish Coffee har blivit en ikonisk drink runt om i världen. Tidig liv och karriärJoe Sheridan började sin karriär som kock och bartender […]
Jennings Cox
Jennings Cox 1866 – 1913 Jennings Cox, en amerikansk ingenjör, är mest känd för att vara den påstådda skaparen av den berömda cocktailen Daiquiri. Trots att hans roll i cocktailens skapande är föremål för debatt, är hans historia en viktig del av cocktailhistorien. Tidig liv & karriär Jennings Cox arbetade som gruvingenjör i USA […]
Sir Francis Drake
Sir Francis Drake 1540 – 1596 Sir Francis Drake var en engelsk sjökapten, sjörövare, slavhandlare, upptäcktsresande och politiker under 1500-talet. Han är mest känd för att vara den andra kaptenen i världshistorien att cirkumnavigera jorden och för hans roll i den spanska armadan. Men hans koppling till cocktailhistorien är mindre känd och lite mer spekulativ. […]
Paper Plane
Paper Plane Paper Plane skapades 2007 av den australienska bartendern Sam Ross när han jobbade på den berömda baren Milk & Honey i New York City. Sam Ross är också känd för att ha skapat en annan modern klassiker, Penicillin-cocktailen. Namnet på drinken kommer från en låt av M.I.A., “Paper Planes”, som spelades ofta i […]
James Pimm
James Pimm 1798 – 1866 James Pimm var en 1800-tals restauratör och skaparen av Pimm’s No. 1 Cup, en alkoholhaltig fruktig drink som har blivit en ikonisk sommarcocktail i Storbritannien och runt om i världen. Tidigt liv och karriär James Pimm föddes i Kent, England, 1798. Han öppnade sin första ostronbar i City of […]