
Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Greta Garbo – K W Sundin
Greta Garbo – K W Sundin Greta Garbo Cocktail är en klassisk cocktail som först dokumenterades år 1930 i Two Hundred Selected Drinks av K.W. Sundin. Drinken är en elegant & välbalanserad kombination av rom, limejuice, absint, Cointreau & grenadin, vilket ger den en fruktig, kryddig & något anisbetonad profil. Vid samma tidpunkt omnämndes en […]
Greta Garbo Cocktail
Greta Garbo Cocktail Greta Garbo Cocktail är en klassisk drink som först dokumenterades 1930 i två separata källor: Manual Oficial de la Club de Cantineros de la República de Cuba & Two Hundred Selected Drinks av K.W. Sundin. Den kubanska bartendermanualen beskrev Greta Garbo Cocktail som en variant av Daiquiri, med en touch av absint […]
Commodore Cocktail
Commodore Cocktail Commodore Cocktail är en klassisk whiskeydrink som förekommer i flera av de mest inflytelserika cocktailböckerna från början av 1900-talet. Receptet återfinns i Harry Craddocks – The Savoy Cocktail Book (1930) samt i Harry McElhones – Harry’s ABC of Mixing Cocktails. Denna variant av Commodore Cocktail skiljer sig från senare tolkningar genom sin enkelhet […]
Clover Leaf
Clover Leaf Clover Leaf är en klassisk cocktail med rötter från början av 1900-talet, nära besläktad med Clover Club, en drink populär bland medlemmarna i den exklusiva Clover Club i Philadelphia. Den stora skillnaden mellan dessa två cocktails är att Clover Leaf innehåller färsk mynta, som både skakas med i drinken & används som garnering. […]
Belmont Cocktail
Belmont Cocktail Belmont Cocktail dokumenterades först av Hugo R. Ensslin i hans bok Recipes for Mixed Drinks från 1917. Till skillnad från senare tolkningar, som innehåller vermouth & andra ingredienser, bestod den ursprungliga versionen av en enkel men sofistikerad kombination av gin, hallonsockerlag & grädde. Denna cocktail var en del av den tidiga 1900-talets bartendingskultur, […]
Recipes for Mixed Drinks
Boktitel Recipes for Mixed Drinks Författare Hugo R. Ensslin Utgivningsår 1916 Sammanfattning Recipes for Mixed Drinks av Hugo R. Ensslin är en av de mest betydelsefulla cocktailböckerna från det tidiga 1900-talet. Boken anses vara den första tryckta källan för receptet på Aviation, en av de mest ikoniska ginbaserade drinkarna. Ensslin, som var bartender i New […]
Doctor Cocktail
Doctor Cocktail Doctor Cocktail har sitt ursprung i tidigt 1900-tal & nämns första gången i Hugo R. Ensslins bok Recipes for Mixed Drinks från 1917. I denna tidiga version kombinerades Svensk Punsch med limejuice. Under 1920-talet utvecklades receptet vidare & i vissa varianter tillsattes rom för att ge drinken en rikare smakprofil. Denna cocktail har […]
Fresa Brava
Fresa Brava Fresa Brava är en cocktail skapad 2009 av Phil Ward för den ikoniska baren Death & Company i New York City. Ward är en av de mest inflytelserika bartenderna inom den moderna cocktailrörelsen & var en nyckelfigur i populariseringen av agavebaserade cocktails. Han är också känd för sin roll i skapandet av den […]
Jalapeñoinfuserad Tequila
Jalapeñoinfuserad Tequila Jalapenoinfuserad tequila kombinerar den distinkta kryddigheten från jalapeño med tequilans robusta smaker. Denna typ av infuserad sprit har blivit populär i cocktailkulturen, särskilt i Nordamerika, där kärleken till kryddstark mat & innovativa drinkar går hand i hand. Tequila själv, en sprit gjord på agave, har sina rötter i Mexiko & är en huvudkomponent […]
Leap Year Cocktail
Leap Year Cocktail Leap Year Cocktail skapades av den legendariske bartendern Harry Craddock vid Savoy Hotel i London den 29 februari 1928, speciellt för att fira skottåret. Enligt Craddock själv har denna cocktail varit ansvarig för fler frierier än någon annan drink som någonsin blandats. Receptet publicerades först i The Savoy Cocktail Book 1930 och […]