Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Tropical Saratoga med brandy, marashinoliklör, ananasjuice, citronjice & bitters samt saltlösning

Tropical Saratoga

Tropical Saratoga Tropical Saratoga är en modern tolkning av den klassiska Saratoga Cocktail som återfinns i Bartender’s Guide (1887) av Jerry Thomas. Originalet kombinerade cognac, rye & vermouth i en stil som påminner om en Manhattan. Den tropiska versionen behåller brandyns karaktär men byter ut vermouth & kryddighet mot frisk citron, söt ananas & en […]

Saratoga cocktail görs med bourbon, cognac, söt vermouth & bitters

Saratoga cocktail

Saratoga Cocktail Saratoga Cocktail är dokumenterad i Jerry Thomas‘ Bartender’s Guide (1887-upplagan), där den listas som en av flera “fancy cocktails” från 1800-talets senare del. Namnet tros referera till Saratoga Springs i New York – en stad som under 1800-talet var ett populärt resmål för rika amerikaner, känd för sina hästkapplöpningar, spa-källor & eleganta nöjen. […]

Cold Whisky Punch med whisky, citronjuice, sockerlag & soda eller vatten

Cold Whisky Punch

Cold Whisky Punch Cold Whisky Punch är en traditionell dryck med rötter i den brittiska & amerikanska punchkulturen från 1700- & 1800-talet. Den representerar ett enklare & svalare alternativ till de varma whiskybaserade punscher som var vanliga under vintern. Receptet återfinns i flera äldre bartenderböcker, inklusive Jerry Thomas‘ Bartender’s Guide från 1862, vilket gör den […]

Prince of Wales Punch med cognac, ljus rom, portvin, grand marnier, marashino, ananas & apelsin

Prince of Wales Punch

Prince of Wales Punch Receptet återfinns redan i Jerry Thomas’s The Bartender’s Guide (1862), där Thomas förknippar drinken med Prince of Wales. Kombinationen av frukt, starkare baser & portvin ger ett lyxigt & något kraftfullt intryck – i linje med drinken från amerikanska barer under 1850-60‑talen. Svårhetsgrad: Medel En komplex, fruktig & lätt kryddig punch, […]

Jerry Thomas Bartenders Guide

Jerry Thomas Bartenders Guide

Boktitel Jerry Thomas Bartenders Guide Författare Jerry Thomas Utgivningsår 1862 Sammanfattning Jerry Thomas’s Bartender’s Guide är det allra första omfattande cocktailverket i USA & betraktas som grundläggande inom amerikansk mixologi. Jerry Thomas, ofta kallad “the father of American mixology”, samlade & kodifierade dåtidens muntligt överförda recept, inklusive Blue Blazer, Mint Julep, Tom Collins, Martinez & […]

St. Charles Punch med cognac, portvin, citronjuice, sockerlag & bitters

St. Charles Punch

St. Charles Punch St. Charles Punch är en klassisk amerikansk punsch som har sitt ursprung i 1800-talets New Orleans, där den serverades på det prestigefyllda St. Charles Hotel – ett av de mest eleganta hotellen i staden under den tiden. Drinken dokumenterades av Jerry Thomas i The Bar-Tender’s Guide, först utgiven 1862 & uppdaterad i […]

Japanese Cocktail med cognac, orgeat, bitters & citronzest

Japanese Cocktail

Japanese Cocktail Japanese Cocktail är en av de tidigaste dokumenterade cocktails vi känner till. Receptet publicerades första gången i Jerry Thomas legendariska Bartenders Guide från 1862. Trots namnet innehåller drinken inga japanska ingredienser – namnet tros istället vara en hyllning till en japansk delegation som besökte USA under 1860-talet, då japansk kultur väckte stor fascination […]

Anchorage med gin, sherry , gul chartreause & orange bitters

Anchorage

Anchorage Anchorage skapades av bartendern Sam Ross på baren Attaboy i Manhattan omkring 2017 som en modern variation på den klassiska cocktailen Alaska. I stället för att enbart använda gin & chartreuse som Alaska gör, använder Fino sherry för att balansera & mildra drinkens örtiga intensitet, & ger en mer raffinerad & avrundad karaktär. Anchorage […]

Wray´s Nephew görs med Wray and Nephew overproof rom, amber rom, ananasjuice, limejuice, sockerlag & fernet

Wray´s Nephew

Wray´s Nephew Denna smakrika twist skapades av Sean Hoard vid Teardrop Lounge i Portland & publicerades runt 2016 i Food & Wine som en variant av Daiquiri, kallad “Wray’s Nephew”. Tillsatsen av Fernet Branca ger en komplex, örtig kant till ananas- & rumkompositionen, vilket höjer cocktailen från en enkel tropisk drink till något mer intellektuellt […]

Alaska med gin, gul chartreuse & orange bitters

Alaska

Alaska Alaska Cocktail är en klassiker som går tillbaka till början av 1900-talet. Den finns dokumenterad i Hugo Ensslins bok Recipes for Mixed Drinks från 1917, vilket gör den till en av de tidigaste chartreuse-baserade cocktails i tryck. Ensslins version använder samma proportioner som senare återfinns i Savoy Cocktail Book av Harry Craddock från 1930. Trots […]