Sam Ross

Sam Ross

Sam Ross är en välkänd & respekterad bartender inom den internationella cocktailscenen. Född & uppvuxen i Australien, började Ross sin karriär inom bartending i Melbourne innan han flyttade till New York i USA.

Ett av de mest inflytelserika stegen i Ross karriär var hans tid på den berömda New York-baren Milk & Honey under ledning av Sasha Petraske. Där hade Ross möjlighet att verkligen förbättra & visa upp sina cocktailfärdigheter, & han blev snart känd för sin noggranna & innovativa tillvägagångssätt för cocktailframställning.

Ross har skapat flera välkända cocktails, kanske mest framträdande "Penicillin" & "Paper Plane". "Penicillin" är en cocktail gjord med skotsk whisky, citronjuice, honung- & ingefärssirap & en skvätt rökig Islay whisky, medan "Paper Plane" är en balanserad blandning av bourbon, Amaro Nonino, Aperol & citronjuice.

Ross har fått flera utmärkelser för sitt arbete, inklusive Tales of the Cocktail's American Bartender of the Year 2011, & hans bar Attaboy, som han öppnade i det tidigare utrymmet för Milk & Honey, har regelbundet placerats på listor över världens bästa barer.

Ross fortsätter att ha en stor inverkan på den globala cocktailscenen genom sitt arbete som bartender, konsult & mentor. Hans passion för bartending & hans engagemang för att utveckla & förbättra cocktailkulturen gör honom till en framstående figur inom branschen.

Sasha Petraske

Sasha Petraske 1973 – 2015 “Cocktail bartenders should drink cocktails. If you prefer a beer, you are a hypocrite and are morally wrong. You probably make bad cocktails too. It’s like being an acupuncturist and going to see a western doctor when you get sick.” Sasha Petraske var en mycket inflytelserik bartender & barägare, mest […]

Penicillin med whisky, ingefära, honung, citron & rökig whisky

Penicillin

Penicillin Penicillin skapades av bartenderen Sam Ross på Milk & Honey bar i New York City runt 2005. Ross, som också är känd för att skapa Paper Plane, designade Penicillin som en modern variant på den klassiska Whisky Sour, med tillägget av honung, ingefära & den rökiga whiskyn som ger en unik twist. Sedan dess […]