Penicillin med whisky, ingefära, honung, citron & rökig whisky

Penicillin

Penicillin skapades av bartenderen Sam Ross på Milk & Honey bar i New York City runt 2005. Ross, som också är känd för att skapa Paper Plane, designade Penicillin som en modern variant på den klassiska Whisky Sour, med tillägget av honung, ingefära & den rökiga whiskyn som ger en unik twist.

Sedan dess har drinken blivit en favorit på cocktailmenyer världen över, älskad för sin förmåga att kombinera de söta & syrliga smakerna av en traditionell Whisky Sour med värmen från ingefära & den rökiga, torviga karaktären från Islay Scotch whisky. Namnet Penicillin är troligen ett skämt på temat att cocktailen kan "bota" vad som helst som plågar dig, mycket likt det antibiotiska läkemedlet med samma namn.

 

 

hard-icon

Svårhetsgrad:
Svår

Penicillin med whisky, ingefära, honung, citron & rökig whisky

Penicillin

Skriv ut receptet
Penicillin är en modern klassiker bland cocktailrecept & är känd för sin unika balans av söta, sura & rökiga smaker. Den består av Scotch whisky, ofta både en bländare & en mer rökig variant, honungsockerlag, färskpressad citronjuice & färsk ingefära.
Keyword citronjuice, Honungssyrup, ingefärssyrup, Whisky
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Portioner 1

Utrustning

Ingredienser

  • 50 ml Whisky Blended whisky
  • 10 ml Ingefärssyrup 100 gram ingefära, 1 dl socker, 1 dl vatten
  • 20 ml Citronjuice
  • 20 ml Honungssyrup Blanda 3 delar honung med 1 del vatten
  • 10 ml Rökig whisky

Instruktioner

Penicillin

  • Tillsätt ingredienserna i en shaker
  • Skaka med is tills väl kylt
  • Sila upp över stor isbit i whiskyglas

Fler Artiklar & Recept med Whisky