Penicillin
Penicillin skapades av bartenderen Sam Ross på Milk & Honey bar i New York City runt 2005. Ross, som också är känd för att skapa Paper Plane, designade Penicillin som en modern variant på den klassiska Whisky Sour, med tillägget av honung, ingefära & den rökiga whiskyn som ger en unik twist.
Sedan dess har drinken blivit en favorit på cocktailmenyer världen över, älskad för sin förmåga att kombinera de söta & syrliga smakerna av en traditionell Whisky Sour med värmen från ingefära & den rökiga, torviga karaktären från Islay Scotch whisky. Namnet Penicillin är troligen ett skämt på temat att cocktailen kan "bota" vad som helst som plågar dig, mycket likt det antibiotiska läkemedlet med samma namn.
Svårhetsgrad:
Svår
Penicillin
Utrustning
- 1 Shaker
- 1 Strainer
Ingredienser
- 50 ml Whisky Blended whisky
- 10 ml Ingefärssyrup 100 gram ingefära, 1 dl socker, 1 dl vatten
- 20 ml Citronjuice
- 20 ml Honungssyrup Blanda 3 delar honung med 1 del vatten
- 10 ml Rökig whisky
Instruktioner
Penicillin
- Tillsätt ingredienserna i en shaker
- Skaka med is tills väl kylt
- Sila upp över stor isbit i whiskyglas