Jameruva med Jameson, limejuice, röda druvor & sockerlag

Jameruva

Jamieruva skapades av Peter Antonsson under sin tid som Brand Ambassador för Jameson på Pernod Ricard. Inspirationen kom från Dale DeGroffs Caipiruva, där gröna druvor och cachaça ligger i centrum. Antonsson gjorde en irländsk tolkning genom att byta ut basen mot Jameson & använda röda druvor för en fylligare, bärigare smakprofil.

Valet av just Jameson var ingen slump. Till skillnad från många andra irländska whiskeys lagras Jameson delvis på sherryfat, vilket ger en mjukare & fruktigare ton med inslag av torkad frukt & nötighet. Det gör att whiskeyn inte bara fungerar utan verkligen lyfter i kombination med lime, röda druvor & sötma – den integreras med drinkens fruktighet istället för att stå i kontrast till den.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Jameruva

Inget betyg än
Frisk & fruktig tvist på Caipirinha-stilen. Den lena, fruktiga karaktären från Jameson Irish Whiskey möter syrligheten från lime & den söta, bäriga smaken av röda druvor. Sockerlag rundar av & skapar balans, vilket gör drinken både uppfriskande & lättillgänglig – en somrig cocktail med mjuk komplexitet.
Course Drinkar
Keyword Jameson, limejuice, Röda druvor, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Muddla de röda druvorna i shakerna
  • Addera övriga ingredienser samt is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & addera krossad is
  • Garnera med några röda druvor

Rekommenderad utrustning

Jameruva med Jameson, limejuice, röda druvor & sockerlag