
Cobble Hill
Cobble Hill skapades av Sam Ross runt 2009 när han arbetade på den legendariska New York-baren Milk & Honey. Drinken är döpt efter stadsdelen Cobble Hill i Brooklyn – ett område känt för sin subtila elegans, vilket reflekteras i cocktailens balanserade men komplexa smakprofil. Ross, som även ligger bakom klassiker som Penicillin & Paper Plane, ville skapa en drink med en modern känsla men med tydlig respekt för klassiska strukturer. Gurkan ger ett oväntat inslag till den robusta kombinationen av rye, dry vermouth & amaro, vilket gör Cobble Hill till en distinkt signatur för den nya cocktaileran.

Svårhetsgrad:
Medel
Cobble Hill
Ingredienser
- 60 ml Ryewhisky
- 15 ml Torr vermouth
- 15 ml Amaro
- 3 st Gurkskivor
Instruktioner
- Muddla gurka i shakern & tillsätt övriga ingredienser samt fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & garnera
Rekommenderad utrustning
