Cobble Hill med gurka, rye whisky, amaro & torr vermouth

Cobble Hill

Cobble Hill skapades av Sam Ross runt 2009 när han arbetade på den legendariska New York-baren Milk & Honey. Drinken är döpt efter stadsdelen Cobble Hill i Brooklyn – ett område känt för sin subtila elegans, vilket reflekteras i cocktailens balanserade men komplexa smakprofil. Ross, som även ligger bakom klassiker som Penicillin & Paper Plane, ville skapa en drink med en modern känsla men med tydlig respekt för klassiska strukturer. Gurkan ger ett oväntat inslag till den robusta kombinationen av rye, dry vermouth & amaro, vilket gör Cobble Hill till en distinkt signatur för den nya cocktaileran.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Cobble Hill

Inget betyg än
Torr, elegant & något bitter cocktail med en kryddig ryggrad från ryewhiskey. Den torra vermouthen & en skvätt amaro – oftast Cynar – adderar örtiga, bittersöta toner. En skiva gurka skakar till liv smaken & ger drinken en subtil grön friskhet. Resultatet är sofistikerat men uppfriskande, med ett modernistiskt uttryck.
Course Drinkar
Keyword amaro, gurka, Rye whisky, torr vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 60 ml Ryewhisky
  • 15 ml Torr vermouth
  • 15 ml Amaro
  • 3 st Gurkskivor

Instruktioner

  • Muddla gurka i shakern & tillsätt övriga ingredienser samt fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera

Rekommenderad utrustning

Cobble Hill med gurka, rye whisky, amaro & torr vermouth