Allegheny Cocktail med bourbon, torr vermouth, creme de mûre, citronjuice & angostura bitters

Allegheny Cocktail

Allegheny Cocktail har sitt ursprung på 1970-talet & är en relativt okänd cocktail som först dök upp i “Jones’ Complete Barguide” från 1977. Denna bok, skriven av Stanley M. Jones, är känd för att ha samlat ett stort antal cocktailrecept, & Allegheny Cocktail har överlevt tack vare sin balans mellan spritiga & fruktiga smaker. Drinken har en robust bas av bourbon & torr vermouth, med en touch av sötma & syrlighet från creme de mûre & citronjuice.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Allegheny Cocktail med bourbon, torr vermouth, creme de mûre, citronjuice & angostura bitters

Allegheny Cocktail

Inget betyg än
Balanserad & komplex drink som kombinerar bourbon med torr vermouth, vilket ger en djup & aromatisk bas. Den bäriga tonen från Crème de Mûre & färsk citronjuice kompletterar de robusta smakerna, medan en dash Angostura bitters lägger till en kryddig finish. Drinken är en elegant & tidlös cocktail, perfekt för dem som uppskattar en sofistikerad dryck med flera lager av smak.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, bourbon, citronjuice, creme de mure, torr vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 30 ml Bourbon
  • 30 ml Torr vermouth
  • 15 ml Creme de Mûre
  • 15 ml Citronjuice
  • 2 stänk Angostura Bitters

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera med en citronzest

Fler Artiklar & Recept med Whisky