Wray´s Nephew görs med Wray and Nephew overproof rom, amber rom, ananasjuice, limejuice, sockerlag & fernet

Wray´s Nephew

Denna smakrika twist skapades av Sean Hoard vid Teardrop Lounge i Portland & publicerades runt 2016 i Food & Wine som en variant av Daiquiri, kallad “Wray’s Nephew”. Tillsatsen av Fernet Branca ger en komplex, örtig kant till ananas- & rumkompositionen, vilket höjer cocktailen från en enkel tropisk drink till något mer intellektuellt & distinkt.

Wray’s Nephew är en modern drink som kombinerar jamaicansk överproof-rum, tropisk sötma & Fernet-bitterhet. Den är både uppfriskande & komplex, perfekt för den som vill utforska nyanser bortom klassiska tiki-drinkar.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Wray´s Nephew

Inget betyg än
Tropisk, kryddig och frisk cocktail med tydlig Jamaican funk från overproof-rum, balanserad av sötma från ananas & syrlighet från lime. En touch av Fernet Branca bidrar med örtig & mintig beska som rundar av smaken på ett sofistikerat sätt.
Course Drinkar
Keyword ananasjuice, Fernet Branca, gold rom, limejuice, overproof rom, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Wray´s Nephew görs med Wray and Nephew overproof rom, amber rom, ananasjuice, limejuice, sockerlag & fernet