
Wray´s Nephew
Denna smakrika twist skapades av Sean Hoard vid Teardrop Lounge i Portland & publicerades runt 2016 i Food & Wine som en variant av Daiquiri, kallad “Wray’s Nephew”. Tillsatsen av Fernet Branca ger en komplex, örtig kant till ananas- & rumkompositionen, vilket höjer cocktailen från en enkel tropisk drink till något mer intellektuellt & distinkt.
Wray’s Nephew är en modern drink som kombinerar jamaicansk överproof-rum, tropisk sötma & Fernet-bitterhet. Den är både uppfriskande & komplex, perfekt för den som vill utforska nyanser bortom klassiska tiki-drinkar.

Svårhetsgrad:
Medel
Wray´s Nephew
Ingredienser
- 30 ml Wray and Nephew Overproof rom
- 15 ml Gold rom
- 30 ml Ananasjuice
- 10 ml Limejuice
- 10 ml Sockerlag
- 1 barsked Fernet Branca
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Rekommenderad utrustning
