Painkiller med rom, anansjuice, apelsinjuice & cocosmjölk

Painkiller

Painkiller skapades på 1970-talet vid Soggy Dollar Bar på ön Jost Van Dyke i de Brittiska Jungfruöarna. Baren, som fått sitt namn eftersom gästerna ofta simmade till den & därmed fick sina pengar blöta, var platsen där Daphne Henderson utvecklade denna berömda drink. Pusser’s Rum blev starkt associerad med Painkiller efter att Charles Tobias, grundaren av Pusser’s Rum, lyckades återskapa Hendersons recept & senare varumärkesskydda namnet & receptet på 1980-talet. Denna cocktail är ett klassiskt exempel på en tiki-drink som erbjuder en smak av tropikerna i varje klunk

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Painkiller med rom, anansjuice, apelsinjuice & cocosmjölk

Painkiller

Skriv ut receptet
Tropisk & rik cocktail som kombinerar sötma & syrlighet från ananasjuice & apelsinjuice med den krämiga texturen från kokosmjölk. Den robusta smaken från mörk rom ger en djup & fyllig bas, medan nyriven muskot på toppen tillför en aromatisk & något kryddig finish.
Keyword ananasjuice, apelsinjuice, kokosmjölk, Mörk rom
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Total tid 4 minuter
Portioner 1

Ingredienser

  • 60 ml Rom Original - Pusser´s Rum
  • 120 ml Ananasjuice
  • 30 ml Apelsinjuice
  • 30 ml Kokosmjölk

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i högt glas & toppa med is, krossad om du vill
  • Riv muskot på toppen