
Pago Pago
Tikidrinken Pago Pago skapades troligen omkring 1940 & publicerades i The How and When, en klassisk cocktailbok från samma period. Den har sitt namn från huvudstaden i Amerikanska Samoa & drinkens exotiska ingredienser speglar tiki-erans fascination för tropiska smaker & kulturer. Jeff “Beachbum” Berry, en framstående historiker inom tiki-drinkar, har återupplivat intresset för Pago Pago i modern tid, särskilt genom sin bok Beachbum Berry Remixed. Drinkens komplexa blandning av frukt, örter & choklad gör den till en uppskattad klassiker i tiki-barer världen över.

Svårhetsgrad:
Medel

Pago Pago
Ingredienser
- 45 ml Ljus rom
- 15 ml Grön Chartruese
- 15 ml Vit creme de cacao
- 15 ml Limejuice
- 20 ml Ananasjuice
Instruktioner
- Tillsätt alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & garnera efter tycke