Pago Pago med ljus rom, chartreuse, creme de cacao, limejuice & ananasjuice

Pago Pago

Tikidrinken Pago Pago skapades troligen omkring 1940 & publicerades i The How and When, en klassisk cocktailbok från samma period. Den har sitt namn från huvudstaden i Amerikanska Samoa & drinkens exotiska ingredienser speglar tiki-erans fascination för tropiska smaker & kulturer. Jeff “Beachbum” Berry, en framstående historiker inom tiki-drinkar, har återupplivat intresset för Pago Pago i modern tid, särskilt genom sin bok Beachbum Berry Remixed. Drinkens komplexa blandning av frukt, örter & choklad gör den till en uppskattad klassiker i tiki-barer världen över.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Pago Pago med ljus rom, chartreuse, creme de cacao, limejuice & ananasjuice

Pago Pago

Inget betyg än
Tropisk tiki-cocktail med en unik smakprofil som kombinerar det friska från ananas & lime med den örtiga komplexiteten från Chartreuse & den milda sötman från crème de cacao. Denna kombination ger drinken en både uppfriskande & djup karaktär, med en balans mellan fruktighet, syra & en lätt kryddighet från de örter som finns i Chartreuse.
Course Drinkar
Keyword ananasjuice, Creme de cacao, Grön charteuse, limejuice, Ljus rom
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Tillsätt alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera efter tycke