romdrinkar, cocktails på rom

Romdrinkar

En Resa Genom Söta Toner & Karibiska Rytmer

Rom, med sina rötter i Karibien, är en solkysst hyllning till sötma & livets njutningar. Dess rika, mångfacetterade profil sträcker sig från ljusa, söta toner till djupa, kryddiga undertoner, vilket gör den till en favorit i cocktailvärlden. På Spirited Cocktails bjuder vi in dig att utforska romdrinkar & dess söta, upplyftande värld, där varje sip är en firande av livet.

Romens Historiska Resa

Från dess födelse i sockerrörsfälten till dess status som en älskad global sprit, har rom en berättelse som är lika rik som dess smak. Varje flaska är en hyllning till de platser och människor som har destillerat dess historia.

Romdrinkar - Söt Karisma

Den söta, robusta naturen hos rom gör den idealisk för en rad cocktails. Från den ikoniska Mojito till den uppfriskande Pina Colada, rom lägger till en festlig touch till varje drink.

Mångfalden av Romdrinkar

Rom finns i en mängd olika stilar och åldrar, vilket erbjuder en unik palett av smaker för cocktailkreation. Dess mångsidighet gör det möjligt att skapa allt från enkla, uppfriskande romdrinkar till komplexa, sofistikerade cocktails.

Utforska Spirited Cocktails Samling av Romdrinkar

Dyk in i vår exotiska samling av romdrinkar och låt varje sip ta dig på en resa genom Karibiens hjärta. Här finns något för varje smak, från romnybörjare till konnässörer.

Georgetown Club Cocktail med ljus rom, torr vermouth & falernum

Georgetown Club Cocktail

Georgetown Club Cocktail Georgetown Club Cocktail introducerades 1951 i Charles H. Baker Jr.’s bok Gentleman’s Companion. Baker beskriver drinken som en enkel men intressant blandning från Georgetown, huvudstaden i dåvarande Brittiska Guyana (nuvarande Guyana). Cocktailen är uppkallad efter Georgetown Club, en privat klubb i staden, & reflekterar de karibiska influenserna i regionen genom användningen av […]

Gå Till Recept
Royal Bermuda Yacht Club Cocktail med rom, limejuice, falernum & triple sec

Royal Bermuda Yacht Club Cocktail

Royal Bermuda Yacht Club Cocktail Royal Bermuda Yacht Club Cocktail är uppkallad efter en yacht club med samma namn, en privat yachtklubb grundad 1844 i Bermuda. Den tidigaste kända publiceringen av receptet finns i Crosby Gaige’s “Cocktail Guide and Ladies’ Companion” från 1941, där den beskrivs som “en av de bästa romdrinkarna på ön”. Senare […]

Gå Till Recept
Bywater med lagrad rom, amaro, grön chartruese, falernum, orange bitters & peychaud

Bywater

Bywater Bywater är en modern klassisk cocktail skapad 2007 av Chris Hannah på Arnaud’s French 75 Bar i New Orleans. Namnet hedrar stadsdelen Bywater, känd för sin karibiska influens, vilket återspeglas i drinkens ingredienser. Bywater är en variant av den klassiska Brooklyn-cocktailen, där whiskey har ersatts med rom för att spegla områdets karibiska arv. Svårhetsgrad: […]

Gå Till Recept
Quarter-Deck Cocktail med rom, sherry och lime

Quarter-Deck Cocktail

Quarter-Deck Cocktail Quarter-Deck Cocktail har sitt ursprung i början av 1900-talet & nämns första gången i Harry McElhones bok ABC of Mixing Cocktails från 1923. Namnet “Quarter-Deck” refererar till den upphöjda delen av ett fartyg där befälhavaren & officerarna traditionellt höll till, vilket antyder en koppling till den brittiska marinen. Kombinationen av rom & sherry […]

Gå Till Recept
Knickerbocker Cocktail med ljus rom, liimejuice, orange curacao & hallonsockerlag

Knickerbocker Cocktail

Knickerbocker Cocktail Knickerbocker har en rik historia som går tillbaka till mitten av 1800-talet & är nära förknippad med New Yorks kulturella utveckling under den tiden. Uttrycket “Knickerbocker” refererar till de holländska bosättarna i staden & ordet blev en symbol för stadens invånare, särskilt de som var av holländsk härkomst. Washington Irving populariserade termen genom […]

Gå Till Recept
Pancho Villa Cocktail med rom, gin, aprikos, körsbärs, ananas & lime

Pancho Villa Cocktail

Pancho Villa Cocktail Pancho Villa Cocktail har sitt ursprung i Charles H. Bakers berömda bok A Gentleman’s Companion från 1939. Den är uppkallad efter den filippinska boxaren Francisco “Pancho Villa” Guilledo, en legendarisk lättviktsmästare. Den ursprungliga versionen av drinken har genom åren anpassats & förfinats, särskilt av mixologen Marlo Gamora, som tillförde moderna ingredienser & […]

Gå Till Recept
Canchánchara med ljus rom, limejuice & honung

Canchánchara

Canchánchara Canchánchara sägs vara den äldsta kubanska cocktailen, skapad av de kubanska frihetskämparna, mambises, under det kubanska självständighetskriget på 1800-talet. Den anses vara en föregångare till den mycket mer kända Daiquirin. Drinken användes ursprungligen som en medicinsk dryck för att skydda mot kyla, med ingredienser som var lätt tillgängliga för soldaterna, som aguardiente (en form […]

Gå Till Recept
Millionaire Cocktail No.1 med rom, sloe gine, apricot brandy, limejuice & grenadine

Millionaire Cocktail No.1

Millionaire Cocktail No.1 Millionaire Cocktail har en rik historia & går tillbaka till förbudstiden i USA, där olika variationer av drinken dök upp i flera bartenders böcker. Den första kända versionen finns i Savoy Cocktail Book från 1930 & inkluderade en blandning av rom, aprikosbrandy & sloe gin. Under årens lopp har flera versioner utvecklats, […]

Gå Till Recept
Daisy De Santiago med ljus rom, gul chartruese, limejuice & sockerlag

Daisy De Santiago

Daisy De Santiago Daisy De Santiago skapades under tidigt 1900-tal & dokumenterades först av Charles H. Baker Jr. i hans bok The Gentleman’s Companion från 1939. Baker beskrev drinken som en av de bästa Bacardidrinkarna han någonsin smakat. Cocktails av typen “Daisy” kombinerar oftast en spritbas med citrus, sockerlag & en lätt kolsyrad toppning, vilket […]

Gå Till Recept
Pago Pago med ljus rom, chartreuse, creme de cacao, limejuice & ananasjuice

Pago Pago

Pago Pago Tikidrinken Pago Pago skapades troligen omkring 1940 & publicerades i The How and When, en klassisk cocktailbok från samma period. Den har sitt namn från huvudstaden i Amerikanska Samoa & drinkens exotiska ingredienser speglar tiki-erans fascination för tropiska smaker & kulturer. Jeff “Beachbum” Berry, en framstående historiker inom tiki-drinkar, har återupplivat intresset för […]

Gå Till Recept

Populära romdrinkar inkluderar Mojito, Daiquiri, Piña Colada, Mai Tai & Dark ‘n’ Stormy.

En klassisk Mojito görs med rom, limejuice, socker, mynta & sodavatten. Ingredienserna muddlas & blandas med is.

En Piña Colada är en tropisk cocktail gjord med rom, kokoskräm & ananasjuice, serverad med is.

Ja, mörk rom används ofta i cocktails som Mai Tai & Dark ‘n’ Stormy för sin djupare smak.

spiced rom är smaksatt med olika kryddor & örter, vilket ger den en unik smakprofil. Den används ofta i cocktails & som att dricka rent.

En klassisk Daiquiri görs med ljus rom, limejuice & sockerlag, skakad med is & serverad i ett kylt glas.

Ljus rom är bäst för fräscha & lätta cocktails, medan mörk & kryddad rom används för rikare, smakfulla drinkar.