Daisy De Santiago med ljus rom, gul chartruese, limejuice & sockerlag

Daisy De Santiago

Daisy De Santiago skapades under tidigt 1900-tal & dokumenterades först av Charles H. Baker Jr. i hans bok The Gentleman’s Companion från 1939. Baker beskrev drinken som en av de bästa Bacardidrinkarna han någonsin smakat. Cocktails av typen “Daisy” kombinerar oftast en spritbas med citrus, sockerlag & en lätt kolsyrad toppning, vilket gör dem till lättsamma & tillgängliga drycker. Drinken fick sitt namn efter Bacardidestilleriet i Santiago de Cuba & är ett klassiskt exempel på den eleganta men enkla kubanska cocktailscenen. Detta destilleri konfiskerades 1960 av kubanska staten & Bacardi lämnade då Kuba för att fortsätta sin resa med Puerto Rico som bas.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Daisy De Santiago med ljus rom, gul chartruese, limejuice & sockerlag

Daisy De Santiago

Fräsch cocktail med en bas av vit rom & limejuice, vilket ger en syrlig & fruktig grundton. Denna smakprofil lyfts av ett skvätt av den örtiga likören Gul Chartreuse, som tillför en subtil örtighet & komplexitet. Tillsammans med lite sockerlag blir drinken lätt & uppfriskande.
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Course Drinkar
Keyword Gul Chartreuse, limejuice, Ljus rom, sockerlag