Jungle Bird med rom, camperi, ananas, lime & sockerlag

Jungle Bird

Jungle Bird skapades ursprungligen på slutet av 1970-talet på Aviary Bar i Kuala Lumpur Hilton i Malaysia. Den fick först sin plats i ljuset under en bartenderskonferens 1978. Trots att den har varit känd i bartendervärlden i flera årtionden, började Jungle Bird verkligen få uppmärksamhet & popularitet under 2010-talet, i samband med den växande trenden av cocktails & en förnyad uppskattning för tiki-drinkar.

En av Jungle Birds mest intressanta egenskaper är inkluderingen av Campari, en bitter italiensk aperitif, i en tiki-cocktail. Kombinationen av mörk rom & Campari tillsammans med den tropiska ananasjuicen skapar en djup & komplex smakprofil som både är förfriskande & oväntad.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Jungle Bird med rom, camperi, ananas, lime & sockerlag

Jungle Bird

Inget betyg än
En tropisk cocktail med en intressant kombination av smaker. Till skillnad från många andra tiki-drinkar har den en utpräglad bitterhet från Campari, vilket gör den till en unik & minnesvärd dryck.
Course Drinkar
Keyword ananasjuice, campari, limejuice, Mörk rom, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kyld
  • Sila upp ett passande glas & njut
  • Garnera med något du tycker passar