Flor de Jerez med amontillado sherry, citron, navyrom, aprikoslikör & bitters

Flor de Jerez

Flor de Jerez skapades av bartendern Joaquín Simó på den ansedda baren Death & Co i New York City. Cocktailen publicerades i boken “Death & Co: Modern Classic Cocktails” från 2014. Namnet “Flor de Jerez” refererar till den unika jästfilm, kallad “flor”, som bildas på ytan av sherry under lagring i Jerez-regionen i Spanien. Denna drink är ett utmärkt exempel på hur sherry kan användas som bas i moderna cocktails för att skapa komplexa & nyanserade smaker.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Flor de Jerez med amontillado sherry, citron, navyrom, aprikoslikör & bitters

Flor de Jerez

Inget betyg än
Elegant cocktail som harmoniskt kombinerar den nötiga & torra karaktären hos amontillado sherry med den fruktiga sötman från aprikoslikör. Tillsatsen av rom ger en fyllig bas, medan färsk citronjuice tillför en uppfriskande syra. En skvätt Angostura bitters rundar av smaken med subtil kryddighet, vilket resulterar i en välbalanserad & sofistikerad drink med komplexa lager av smaker.
Course Drinkar
Keyword amontillado sherry, Angostura Bitters, aprikoslikör, citronjuice, navy rom
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings

Ingredienser

  • 30 ml Amontillado Sherry
  • 10 ml Navy rom
  • 10 ml Citronjuice
  • 10 ml Sockerlag
  • 5 ml Aprikoslikör
  • 1 stänk Angostura bitters

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas