
Daiquiri
Daiquiri är uppkallad efter en liten gruvstad i Kuba, där den tros ha blivit skapad. Legenden säger att drinken skapades av en amerikansk ingenjör vid namn Jennings Cox, som arbetade i gruvan i Daiquiri under Spansk-amerikanska kriget på slutet av 1800-talet. När han en gång var värd för en fest & hans gin tog slut, använde han den lokala romen som en ersättare, blandade den med lime & socker, & Daiquirin var född.
Den blev särskilt populär under förbudstiden i USA, när många amerikaner reste till Kuba, där alkohol fortfarande var lagligt, för att njuta av öns cocktails. En av dess mest kända anhängare var författaren Ernest Hemingway, som hade sin egen version av cocktailen, känd som "Hemingway Daiquiri" eller "Papa Doble", som innehöll grapefruktjuice & maraschinolikör tillsammans med de traditionella ingredienserna.
Idag kan den hittas i olika variationer, inklusive frusen Daiquiri & olika fruktsmaker. Men den ursprungliga, även känd som en klassisk eller straight Daiquiri, förblir en favorit bland cocktailälskare för dess enkelhet & elegans.

Svårhetsgrad:
Medel

Daiquiri
Instruktioner
Daiquiri
- Blanda rom, limejuice och sockerlag i en shaker med is
- Skaka väl tills det är väl kylt
- Sila in i ett kylt cocktailglas
- Garnera med ett limehjul
Rekommenderad utrustning
Video
En Daiquiri är en klassisk cocktail som består av rom, limejuice & socker. Den skakas med is & serveras i cocktailglas
Blanda 60 ml ljus rom, kubansk helst, 30 ml färsk limejuice & 20 ml sockerlag. Skaka med is & sila i ett kylt glas.
Ja, du kan använda jordgubbar, mango eller ananas för en fruktig variant. Använder du jordgubbar har du skapat en Strawberry Daiquiri
Ljus rom används vanligtvis för sin friska & lätta smakprofil. Traditionellt bör du använda en kubansk ljus rom.
Du gör en Frozen Daiquiri genom att addera marashinolikör & krossad is till din Daiquiri samt att köra den i en blender. Här kan du även addera färsk frukt.