
Caipirinha
Ursprunget till Caipirinha är något oklart, men den tros ha utvecklats i Brasilien på 1800- eller tidigt 1900-tal. En teori är att den skapades som en lokal botemedel mot spanska sjukan, med lime för dess C-vitamin & alkohol för att hjälpa till med symptom.
Cachaça, den huvudsakliga ingrediensen, har en lång historia i Brasilien & produceras sedan 1500-talet. På portugisiska betyder "caipirinha" ungefär "lilla landsbygdsbo", vilket indikerar dess lantliga ursprung.
Caipirinha blev officiellt erkänd som Brasiliens nationella cocktail i 2003 & är idag populär över hela världen. Dess syrliga & uppfriskande smak, balanserad av sötheten från socker & styrkan från cachaça, gör den till en idealisk cocktail att njuta av under varma sommardagar.

Svårhetsgrad:
Medel

Caipirinha
Ingredienser
- 50 ml Cachaça
- 1/2 st Lime skuren i bitar
- 15 ml Råsockerlag
Instruktioner
- Muddla lime & socker direkt i glaset
- Tillsätt cachaça
- Tillsätt krossad is & rör om
- Toppa med krossad is