Anejo Highball med rom, limejuice, bitter, ginger beer

Añejo Highball

Añejo Highball skapades av den berömda bartendern Dale DeGroff, ofta känd som "King of Cocktails". DeGroff, som är känd för sin påverkan på den moderna cocktailscenen & sin återupplivning av många klassiska cocktails, skapade Añejo Highball som en del av hans strävan att upphöja highball-cocktailen & använda den som ett fordon för mer komplexa smaker. Añejo Highball, med sin djupa, rika smak från añejo-rommen & sin uppfriskande kvalitet från lime & ginger beer, är ett perfekt exempel på detta.

Añejo Highball är mindre känd än vissa andra cocktails, men den är mycket uppskattad inom bartendervärlden för dess sofistikerade, balanserade smakprofil & dess moderna tolkning av den klassiska highball-stilen.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Anejo Highball med rom, limejuice, bitter, ginger beer

Añejo Highball

Inget betyg än
En elegant cocktail gjord på mörk rom (vanligtvis añejo, eller åldrad, rom), limejuice, apelsin curaçao, angostura bitter, & toppad med ginger beer. Det är en uppfriskande drink med en bra balans mellan sötma, syra, & den lilla hettan från ginger beer.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, ginger beer, limejuice, Mörk rom, Orange curaçao
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Mörk rom Añejo rom
  • 15 ml Orange Curaçao
  • 15 ml Limejuice
  • 1 stänk Angostura Bitters
  • 80 ml Ginger Beer

Instruktioner

  • Häll allt utom ginger beer i en shaker med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp över is i ett highballglas
  • toppa med Ginger Beer & mer is om det behövs
  • Garnera med limehjul

Rekommenderad utrustning