Mimosa med apelsinjuice & champagne

Mimosa

Mimosas exakta ursprung är omtvistat, men drinken sägs ha uppfunnits i början av 1920-talet. En populär teori är att den skapades på Hôtel Ritz Paris av bartender Frank Meier. Drinken anses vara en variant av en äldre cocktail känd som "Buck's Fizz", som skapades 1921 på Buck's Club i London & som innehåller en större andel champagne än apelsinjuice.

Namnet "Mimosa" kommer från den ljusgula blomman med samma namn, vilket återspeglar drinkens ljusa & glada färg. Under årens lopp har Mimosa blivit synonymt med firanden & särskilda tillfällen, särskilt under brunchtid. Dess popularitet har spridit sig över hela världen, & den har blivit en fast del av brunchkulturen, som njuts av för dess lätt & sprudlande karaktär.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Mimosa med apelsinjuice & champagne

Mimosa

Inget betyg än
Klassisk & uppskattad cocktail som ofta förknippas med bruncher & firanden. Den består av en del kallt mousserande vin, vanligtvis champagne, blandat med en del färskpressad apelsinjuice. Mimosan kännetecknas av sin ljusa, fruktiga & uppfriskande smak & dess vackra, soliga färg.
Course Drinkar
Keyword apelsinjuice, Champagne
Prep Time 1 minute
Cook Time 1 minute
Total Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll apelsinjuice i glaset & topp med champagne