Oaxacanite med mezcal, tequila, limejuice, honung & bitters

Oaxacanite

Oaxacanite skapades av Ben Long under hans tid på John Dory Oyster Bar i New York City. Under handledning av den legendariske bartendern Sasha Petraske, som var känd för sin skepsis mot mezcal i cocktails, utvecklade Long denna drink för att visa på mezcalens potential i mixologi. Namnet “Oaxacanite” är en hyllning till delstaten Oaxaca i Mexiko, känd för sin mezcalproduktion. Cocktailen publicerades senare i Sasha Petraskes bok “Regarding Cocktails”.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Oaxacanite med mezcal, tequila, limejuice, honung & bitters

Oaxacanite

Inget betyg än
Sofistikerad cocktail som harmoniskt kombinerar de rökiga tonerna från mezcal med den rena smaken av blanco tequila. Den friska syran från limejuice balanseras av sötman från honungssyrup, medan Angostura bitters & aromen från grapefruktskal tillför djup & komplexitet. Resultatet är en välbalanserad & uppfriskande dryck med en distinkt mexikansk karaktär.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, Honungssyrup, limejuice, Mezcal, Tequila
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa en grapezest över drinken