Mosquito med mezcal, röd italiensk bitter, citronjuice & ingefärsockerlag

Mosquito

Mosquito skapades av bartendern Sam Ross vid baren Attaboy i New York omkring 2017, som en del i hans serie “bug cocktails” där equal‑parts‑formeln (4 ingredienser i lika delar) används för att skapa en harmoni av smaker — rök, sötma, syra & bitterhet. Den bygger vidare på strukturen från hans tidigare ikoniska Paper Plane, men lyfter fram en kryddigare & mer aromatisk profil.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Mosquito

Inget betyg än
Elegant & kryddig mezcal-cocktail med tydlig balans mellan rökighet, citrusfrisk syra, gingerdrivna sötma & bittersöt komplexitet. Den framstår både som sofistikerad & lekfull, med en het, välbalanserad arom som stimulerar & överraskar.
Course Drinkar
Keyword campari, citronjuice, ingefärssyrup, Mezcal
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Mosquito med mezcal, röd italiensk bitter, citronjuice & ingefärsockerlag