
Pink Lady Cocktail
Pink Lady tros ha fått sitt ursprung under 1920- eller 1930-talet, en tid då cocktails med äggvita blev populära. Namnet "Pink Lady" antyder en viss kvinnlig elegans & drinken associerades ofta med en feminin kundkrets, möjligen på grund av dess milda & fruktiga smakprofil samt den tilltalande rosa färgen.
Under årens lopp har Pink Lady upplevt olika grader av popularitet, men har alltid behållit sin plats som en klassiker inom cocktailvärlden. Dess exakta ursprung är, liksom många klassiska cocktails, föremål för spekulation, men dess bestående närvaro tyder på en tidlös dragningskraft. Drinken åtnjuter en renässans bland dagens cocktailentusiaster som uppskattar dess balans mellan sötma, syrlighet & kraftfull ginbas.

Svårhetsgrad:
Medel

Pink Lady Cocktail
Ingredienser
- 45 ml Gin
- 15 ml Apple Jack
- 30 ml Citronjuice
- 10 ml Grenadine
- Äggvita
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i en shaker
- Torrskaka (utan is) drinken först
- Addera is till den skakade drinken & skaka tills väl kyld
- Sila upp i coupette