Picon Punch med Amer Picon, brandy, grenadine & soda

Picon Punch

Picon Punch har sina rötter i de baskiska samhällena i västra USA, särskilt i Kalifornien & Nevada, där baskiska immigranter bosatte sig under slutet av 1800-talet & början av 1900-talet. Drinkens popularitet spreds inom dessa samhällen & blev en signaturcocktail på många baskiska restauranger & barer i regionen. Även om Amer Picon, den ursprungliga ingrediensen, är svår att hitta i USA, har ersättningar som Torani Amer blivit standard i receptet. Picon Punch är ett utmärkt exempel på hur immigranter anpassade sina traditioner till nya miljöer, vilket resulterade i unika kulturella uttryck.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Picon Punch med Amer Picon, brandy, grenadine & soda

Picon Punch

Inget betyg än
Bittersöt cocktail med en distinkt smakprofil som kombinerar den aromatiska bitterheten från Amer Picon med sötman från grenadin & en subtil styrka från brandy. Toppad med sodavatten blir drinken uppfriskande, medan citronskalet tillför en frisk citrusarom. Denna kombination resulterar i en komplex & balanserad smakupplevelse som är både uppfriskande & tillfredsställande.
Course Drinkar, Drinks
Keyword Amer Picon, Brandy, grenadine, soda
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 50 ml Amer Picon
  • 10 ml Grenadine
  • 15 ml Brandy
  • 50 ml Soda

Instruktioner

  • Häll allt utom soda i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp över is & toppa med soda
  • Avsluta med att pressa en citronzest över drinken

Rekommenderad utrustning