
Picon Punch
Picon Punch har sina rötter i de baskiska samhällena i västra USA, särskilt i Kalifornien & Nevada, där baskiska immigranter bosatte sig under slutet av 1800-talet & början av 1900-talet. Drinkens popularitet spreds inom dessa samhällen & blev en signaturcocktail på många baskiska restauranger & barer i regionen. Även om Amer Picon, den ursprungliga ingrediensen, är svår att hitta i USA, har ersättningar som Torani Amer blivit standard i receptet. Picon Punch är ett utmärkt exempel på hur immigranter anpassade sina traditioner till nya miljöer, vilket resulterade i unika kulturella uttryck.

Svårhetsgrad:
Medel

Picon Punch
Ingredienser
- 50 ml Amer Picon
- 10 ml Grenadine
- 15 ml Brandy
- 50 ml Soda
Instruktioner
- Häll allt utom soda i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp över is & toppa med soda
- Avsluta med att pressa en citronzest över drinken