Improved Brandy Cocktail med cognac, sockerlag, marashino, absinthe & bitters

Improved Brandy Cocktail

Improved Brandy Cocktail är en vidareutveckling av den klassiska Brandy Cocktail & tillskrivs ofta Jerry Thomas, en pionjär inom bartenderyrket under 1800-talet. I hans bok “How to Mix Drinks” från 1862 presenteras receptet som en förbättrad version av den ursprungliga brandycocktailen, med tillsats av maraschinolikör & absint för att ge extra komplexitet & djup. Denna cocktail representerar en tid då bartendrar experimenterade med nya ingredienser för att förfina & utveckla klassiska drinkar.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Improved Brandy Cocktail med cognac, sockerlag, marashino, absinthe & bitters

Improved Brandy Cocktail

Inget betyg än
Elegant & komplex drink som kombinerar brandyns rika & fruktiga toner med subtil sötma från maraschinolikör & en aning bitterhet från absint. Tillsatsen av sockerlag rundar av smakerna, medan bitters tillför djup & komplexitet. Resultatet är en välbalanserad cocktail med en rik & nyanserad smakprofil.
Course Drinkar
Keyword Absinth, bitter, cognac, marashinobär, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 60 ml Cognac
  • 5 ml Sockerlag
  • 5 ml Marashinolikör
  • 1 stänk Absinthe
  • 2 stänk Bitters

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas
  • Pressa en citronzest över drinken

Rekommenderad utrustning