
Improved Brandy Cocktail
Improved Brandy Cocktail är en vidareutveckling av den klassiska Brandy Cocktail & tillskrivs ofta Jerry Thomas, en pionjär inom bartenderyrket under 1800-talet. I hans bok “How to Mix Drinks” från 1862 presenteras receptet som en förbättrad version av den ursprungliga brandycocktailen, med tillsats av maraschinolikör & absint för att ge extra komplexitet & djup. Denna cocktail representerar en tid då bartendrar experimenterade med nya ingredienser för att förfina & utveckla klassiska drinkar.

Svårhetsgrad:
Medel

Improved Brandy Cocktail
Ingredienser
- 60 ml Cognac
- 5 ml Sockerlag
- 5 ml Marashinolikör
- 1 stänk Absinthe
- 2 stänk Bitters
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas
- Pressa en citronzest över drinken