Corpse Reviver No.1 med brandy, calvados, söt vermouth & orange bitters

Corpse Reviver No.1

Precis som Corpse Reviver No.2, fann Corpse Reviver No.1 sin väg in i cocktailhistorien genom Harry Craddock's "The Savoy Cocktail Book", som publicerades 1930. Craddock var bartender på Savoy Hotel i London, & hans bok har sedan dess varit en av de mest inflytelserika cocktailböckerna.

Corpse Reviver-cocktails är traditionellt tänkta som "morgondrycker" eller "återupplivningsdrycker" för att hjälpa dig att komma på fötter igen efter en kväll av dryckesfördärv. Dock var Craddock snabb med att notera att man bör vara försiktig: "Fyra av dessa intagna snabbt kommer att återuppliva den döda", en notering som antyder att drycken är stark & inte bör konsumeras i överdrift.

Trots att Corpse Reviver #1 är mindre populär än sin efterföljare (#2), är den en respektabel & välsmakande cocktail i sin egen rätt. Dess rika & komplexa smakprofil gör den intressant för de som uppskattar de djupare tonerna av brandy & äppelbrandy, & den erbjuder en varm och välkomnande förändring från sin mer spritsiga släkting.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Corpse Reviver No.1 med brandy, calvados, söt vermouth & orange bitters

Corpse Reviver No.1

Inget betyg än
En av de mindre kända medlemmarna i Corpse Reviver-familjen av cocktails men är fortfarande en intressant & komplex dryck. Till skillnad från den mer populära Corpse Reviver #2, som är en klar, citrusig drink, är Corpse Reviver #1 en rikare & mer robust cocktail som bygger på en grund av brandy & äppelbrandy (oftast Calvados).
Course Drinkar
Keyword Brandy, Calvados, orange bitters, Sött vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 1 minute
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Brandy
  • 20 ml Calvados eller Applejack
  • 20 ml Söt vermouth Välj en bra kvalitet
  • 3 stänk Orange Bitters

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i ett rörglas fyllt med is
  • Rör om tills väl kylt
  • Sila upp i ett cocktailglas

Rekommenderad utrustning