Chilcano med pisco, limejuice, ginger ale & bitters

Chilcano

Chilcano har sina rötter i Peru & är starkt förknippad med landets rika pisco-tradition. Drinkens exakta ursprung är lite oklart, men det tros att den har influerats av italienska invandrare under 1900-talet. Namnet “Chilcano” kan ha kommit från en italiensk dryck som heter “Buongiorno” som innehöll grappa, limejuice & fermenterad ingefära. Med tiden anpassades receptet till att använda pisco, vilket resulterade i den version av Chilcano som är populär idag.

Chilcano har blivit en av de mest älskade drinkarna i Peru & är särskilt populär under “Semana del Chilcano,” en vecka som ägnas åt att fira & uppmärksamma denna ikoniska cocktail. Drinkens enkelhet & uppfriskande smak har gjort den till en favorit inte bara i Peru, utan också internationellt.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Chilcano med pisco, limejuice, ginger ale & bitters

Chilcano

Inget betyg än
Uppfriskande peruansk cocktail som kombinerar den distinkta smaken av pisco med syrligheten från lime & den lätt kryddiga sötman från ginger ale. Denna drink är lätt, fräsch & perfekt för varma dagar, med en fin balans mellan de olika smakerna.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, Ginger Ale, limejuice, Pisco
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 50 ml Pisco
  • 15 ml Limejuice
  • 2 stänk Angostura Bitters
  • Toppa Ginger ale

Instruktioner

  • Fyll ett glas med is
  • Häll in ingredienserna & rör om vid behov
  • Toppa med is om det behöva & garnera

Rekommenderad utrustning