
Chilcano
Chilcano har sina rötter i Peru & är starkt förknippad med landets rika pisco-tradition. Drinkens exakta ursprung är lite oklart, men det tros att den har influerats av italienska invandrare under 1900-talet. Namnet “Chilcano” kan ha kommit från en italiensk dryck som heter “Buongiorno” som innehöll grappa, limejuice & fermenterad ingefära. Med tiden anpassades receptet till att använda pisco, vilket resulterade i den version av Chilcano som är populär idag.
Chilcano har blivit en av de mest älskade drinkarna i Peru & är särskilt populär under “Semana del Chilcano,” en vecka som ägnas åt att fira & uppmärksamma denna ikoniska cocktail. Drinkens enkelhet & uppfriskande smak har gjort den till en favorit inte bara i Peru, utan också internationellt.

Svårhetsgrad:
Lätt

Chilcano
Ingredienser
- 50 ml Pisco
- 15 ml Limejuice
- 2 stänk Angostura Bitters
- Toppa Ginger ale
Instruktioner
- Fyll ett glas med is
- Häll in ingredienserna & rör om vid behov
- Toppa med is om det behöva & garnera