Brandy Sangaree med brandy, portvin, socker, vatten & muskotnöt

Brandy Sangaree

Brandy Sangaree är en klassisk cocktail med rötter i sent i 1700-tal, & den anses vara en förfader till dagens sangria. Namnet “Sangaree” kommer troligen från det spanska eller portugisiska ordet “sangría,” som betyder blod, vilket anspelar på den röda färgen från vin. Under kolonialtiden var Sangarees populära & kunde göras med olika spritsorter som bas, inklusive brandy. Denna cocktail var vanlig på tavernor & barer och serverades ofta kall, vilket gjorde den till en favorit under varma dagar. Vanligen serverades dessa som bål, punches, men har senare även börjat göras som cocktails. Det finns recept nerskrivna så tidigt som 1774 & i Jerry Thomas bok Bartenders Guide från 1862 ägnades en hel sektion åt just Sangarees.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Brandy Sangaree med brandy, portvin, socker, vatten & muskotnöt

Brandy Sangaree

Inget betyg än
Klassisk cocktail med en rik & komplex smakprofil som kombinerar brandy med socker & portvin. Drinken har en söt & fyllig karaktär, som rundas av med en touch av riven muskotnöt på toppen, vilket ger en extra aromatisk dimension.
Course Drinkar
Keyword Brandy, Muskot, portvin, socker, vatten
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 60 ml Brandy
  • 30 ml Portvin
  • 10 ml Sockerlag Alternativt 1/2 tesked socker
  • 10 ml Vatten

Instruktioner

  • Häll ingredienserna i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i kylt glas & riv muskot över

Rekommenderad utrustning