
Brandy Sangaree
Brandy Sangaree är en klassisk cocktail med rötter i sent i 1700-tal, & den anses vara en förfader till dagens sangria. Namnet “Sangaree” kommer troligen från det spanska eller portugisiska ordet “sangría,” som betyder blod, vilket anspelar på den röda färgen från vin. Under kolonialtiden var Sangarees populära & kunde göras med olika spritsorter som bas, inklusive brandy. Denna cocktail var vanlig på tavernor & barer och serverades ofta kall, vilket gjorde den till en favorit under varma dagar. Vanligen serverades dessa som bål, punches, men har senare även börjat göras som cocktails. Det finns recept nerskrivna så tidigt som 1774 & i Jerry Thomas bok Bartenders Guide från 1862 ägnades en hel sektion åt just Sangarees.

Svårhetsgrad:
Medel

Brandy Sangaree
Ingredienser
- 60 ml Brandy
- 30 ml Portvin
- 10 ml Sockerlag Alternativt 1/2 tesked socker
- 10 ml Vatten
Instruktioner
- Häll ingredienserna i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i kylt glas & riv muskot över