
Gold Rush
Gold Rush är en modern cocktail vars rötter kan spåras tillbaka till New York City under 2000-talet. Den skapades på den berömda baren Milk & Honey av T. J. Siegal. Den är i grunden en variant av den klassiska whisky sour, men med honungssirap som sötning istället för sockersirap.
Eftersom honung erbjuder en rikare och mer komplex sötma än vanligt socker, ger det drinken en varm och rund smak, vilket kompletterar bourbonens karaktäristika väl. Över tid har Gold Rush blivit en populär modern klassiker och är nu en stapelvara på cocktailmenyer världen över.

Prenumerera på Cocktail Chronicles. Du kommer få drinktips, historierna bakom & mycket mer.

Svårhetsgrad:
Medel

Gold Rush
Ingredienser
- 60 ml Bourbon
- 25 ml Citronjuice
- 25 ml Honungsvatten Rör ut 3 delar honung i 1 del vatten
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i en shaker fylld med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i whiskyglas över is