Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Litteratur om cocktails & spritdrycker

Litteratur

Litteratur Välkommen till vår hörna av sajten där passionen för drycker blandas med litteraturens rikedom. Från tidernas begynnelse har människor runt om i världen fascinerats av konsten att blanda, brygga & njuta av drycker i alla dess former. Likaså har detta intresse flödat genom pennorna hos otaliga författare, som har förevigat kunskap, berättelser & hemligheter […]

Gold Rush. Whisky, honung, citron

Gold Rush

Gold Rush Gold Rush är en modern cocktail vars rötter kan spåras tillbaka till New York City under 2000-talet. Den skapades på den berömda baren Milk & Honey av T. J. Siegal. Den är i grunden en variant av den klassiska whisky sour, men med honungssirap som sötning istället för sockersirap. Eftersom honung erbjuder en […]

Bensonhurst med rye whisky, torr vermouth, marashinolikör, & cynar

Bensonhurst

Bensonhurst Bensonhurst skapades av Chad Solomon, en annan bartender med kopplingar till New York City’s Milk & Honey. Precis som Red Hook & Greenpoint är Bensonhurst uppkallad efter en stadsdel i Brooklyn & är en del av den moderna vågen av Manhattanvarianter som blev populära under 2000-talets första decennium. Solomons skapelse integrerar Cynar, en bitter […]

Milk & Honey

Milk & Honey Milk & Honey öppnade ursprungligen i New York City 1999 av Sasha Petraske och blev snabbt känt som en av pionjärerna inom den moderna speakeasy-rörelsen och craft cocktail-kulturen. Den var känd för sin diskreta entré, strikta husregler och fokus på klassiska cocktails gjorda med precision. Baren var tänkt att vara en tyst […]

Greenpoint med ryewhisky. söt vermouth, gul chartreuse, orange bitters & aromatiska bitters

Greenpoint

Greenpoint Greenpoint skapades av bartendern Michael McIlroy under hans tid på den berömda baren Milk & Honey i New York City på 2000-talet. Precis som Red Hook, är Greenpoint en del av en serie av Manhattan-varianter som är uppkallade efter stadsdelar i Brooklyn, New York. Denna våg av Brooklyn-inspirerade cocktails representerar en period då bartenders […]

Red hook med rye, punt e mes & marashino

Red Hook

Red Hook Red Hook skapades av bartendern Vincenzo Errico på Milk & Honey i New York City i början av 2000-talet. Den är en av flera cocktails som utvecklades under denna tid, vilka alla är varianter av Manhattan & är uppkallade efter olika Brooklyn-stadsdelar (andra inkluderar “Greenpoint” & “Bensonhurst“). Red Hook representerar den moderna cocktailrensningen […]

Camillo Negroni

Camillo Negroni 1868 – 1934 Camillo Negroni, född i Florens, Italien, 1868 och död där 1934, är kanske mest känd för den ikoniska cocktailen som bär hans namn: Negroni. Efter att ha tillbringat en period i USA, där han hade diverse jobb, inklusive som cowboy och inom banksektorn, återvände Negroni till Florens i början av […]

Yuzu Gimlet med gin, yuzu & socker

Yuzu Gimlet

Yuzu Gimlet Den traditionella gimletens ursprung sägs ha maritima rötter, används ofta för att förhindra skörbjugg bland sjömän genom att kombinera gin med lime, en källa till C-vitamin. När det kommer till ursprunget, kan vi titta på Dale DeGroff, ofta känd som “King of Cocktails”. DeGroff, en banbrytande bartender & författare, är känd för att […]

Bloody mary med vodka, tomatjuice, citron, worchestersauce & selleri

Bloody Mary

Bloody Mary Ursprunget för Bloody Mary, som med många cocktails, är något omskakat & omdiskuterat. Det finns dock några populära teorier, se nedan. Oavsett dess exakta ursprung, har den blivit en stapelvara på brunchmenyer runt om i världen & är känd för sina komplexa smaker & sin förmåga att hjälpa till med baksmällor. Varianter av […]

Mai Tai (trader Vic) med rom, orange curacao, limejuice, orgeat & sockerlag

Mai Tai (Trader Vic)

Mai Tai (Trader Vic) Mai Tai’s (Trader Vic) ursprung är något omdiskuterat. Don the Beachcomber hävdade att han skapade drinken 1933 vid sin bar i Hollywood. Hans recept var dock betydligt mer komplicerat än Trader Vic’s version. Trader Vic (Victor J. “Trader Vic” Bergeron Jr.) hävdade att han skapade Mai Tai 1944 i sin bar […]