
Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Vodka
Vodka Visste du att namnet “vodka” kommer från det slaviska ordet “voda”, vilket betyder vatten. Denna enkla men kraftfulla spritsort speglar en oskuldsfull klarhet men har en brinnande styrka. Från de frostiga slätterna i Ryssland & Polen har vodkan spridits till hela världen, & blivit en nödvändig ingrediens i många berömda cocktails som Bloody Mary […]
Bourbon
Bourbon Bourbon, ofta känd som Amerikas “ursprungliga” sprit, är en stark symbol för den amerikanska södern, särskilt Kentucky. Dess smak är lika rik & komplex som dess historia – en blandning av tradition, innovation & ren hantverksskicklighet som återspeglas i varje smakfull klunk. Sammanfattning Drycken är en typ av amerikansk whisky som tillverkas främst av […]
Rom
Rom Rom, spriten som är själva symbolen för pirater & sjöresor, har en färgstark & stormig historia. Från dess ursprungliga tillverkning i sockerrörsplantager i Västindien till dess status som hjärtat i tropiska cocktails, har drycken varit både en gudomlig nektar & en symbol för slaveri & kolonialism. Sammanfattning Tillverkas genom att fermentera & sedan destillera […]
The Last Word
The Last Word “The Last Word” är en ovanlig cocktail med sin variation av ingredienser samtidigt som den är mycket balanserad. Kombinationen av den starka & botaniska ginen, den söt-syrliga Maraschino-likören, den kraftfulla & aromatiska gröna Chartreusen, & den syrliga limejuicen skapar en cocktail som är både komplext & uppfriskande. Deb skapades ursprungligen på Detroit […]
Bramble
Bramble Bramble skapades av Dick Bradsell, en inflytelserik bartender i London, på 1980-talet. Bradsell är känd för att ha varit en drivande kraft i utvecklingen av Londons cocktailscen, & han skapade många innovativa & kreativa cocktails, men Bramble är förmodligen hans mest kända. Inspirationen kom från Bradsells barndom på Isle of Wight, där han brukade […]
Gimlet
Gimlet Ursprunget till Gimlet är djupt rotat i brittisk marinhistoria. Namnet kommer troligen från Sir Thomas Gimlette (1857-1943), en kirurg i Royal Navy, som först blandade gin med limejuice i ett försök att få sjömännen att dricka limejuice som ett botemedel mot skörbjugg, en sjukdom orsakad av vitamin C-brist. Den friska smaken av lime kompletterade […]
Martinez
Martinez Martinez anses vara en av de äldsta cocktailerna som föregår den moderna Dry Martinin, & dess ursprung är omsvept av flera teorier. En av de mest kända teorierna är att drinken skapades på 1860-talet av Jerry Thomas, den berömda bartendern som ofta kallas “cocktailens fader.” Enligt legenden skapade Thomas drinken för en resenär som […]
Negroni
Negroni Negroni har en intressant historia som går tillbaka till det tidiga 1900-talet i Florens, Italien. Det sägs att det var en greve, Camillo Negroni, som först beställde drycken. Han var en känd bonvivant & resenär, & efter att ha tillbringat tid i London, där gin var populärt, återvände han till Italien & började be […]
Dry Martini
Dry Martini Termen “dry” i Dry Martini hänvisar till användningen av torr vermouth, som är mindre söt än söt vermouth. I allmänhet innebär en “dry” att det används mindre vermouth; ju mindre vermouth, desto “torrare” martini. Ursprunget är lite oklart, men det tros ha utvecklats från en tidigare cocktail känd som Martinez. Martinez, som serverades […]
Aviation
Aviation Aviation är en cocktail från den tidiga 1900-talets guldålder för cocktails, & dess namn är en hyllning till den då nya & spännande världen av flygning. Den första dokumenterade referensen till drinken finns i Recipes for Mixed Drinks (1916), en cocktailbok av Hugo Ensslin, som var bartender på Hotel Wallick i New York. Ursprungligen […]