
Boothby
Boothby-cocktailen skapades av William T. Boothby i San Francisco år 1908. Efter en karriär som tog honom genom flera yrken såväl som barer & restauranger i staden, blev Boothby huvudbartender på det prestigefyllda Palace Hotel. Det var där han experimenterade med att lägga till champagne i klassiska cocktails, vilket resulterade i skapandet av Boothby-cocktailen. Idén att kombinera champagne med en Manhattan-liknande cocktail visade sig vara innovativ & framgångsrik. Även om Boothby-cocktailen kanske inte har uppnått samma ryktbarhet som vissa andra champagnebaserade drycker, har den bibehållit sin plats som en uppskattad klassiker för dem som uppskattar dess unika smakkombination & historiska arv.

Svårhetsgrad:
Medel

Boothby
Ingredienser
- 60 ml Rye whisky
- 30 ml Söt vermouth
- 2 stänk Angostura Bitters
- 1 stänk Orange Bitters
- 20 ml Champagne Gärna Brut
Instruktioner
- Häll alla ingredienser förutom champagne i ett rörglas & fyll med is
- Rör om tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & toppa med champagne