Boothby med rye, söt vermouth, bitters & champagne

Boothby

Boothby-cocktailen skapades av William T. Boothby i San Francisco år 1908. Efter en karriär som tog honom genom flera yrken såväl  som barer & restauranger i staden, blev Boothby huvudbartender på det prestigefyllda Palace Hotel. Det var där han experimenterade med att lägga till champagne i klassiska cocktails, vilket resulterade i skapandet av Boothby-cocktailen. Idén att kombinera champagne med en Manhattan-liknande cocktail visade sig vara innovativ & framgångsrik. Även om Boothby-cocktailen kanske inte har uppnått samma ryktbarhet som vissa andra champagnebaserade drycker, har den bibehållit sin plats som en uppskattad klassiker för dem som uppskattar dess unika smakkombination & historiska arv.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Boothby med rye, söt vermouth, bitters & champagne

Boothby

Inget betyg än
Raffinerad & sofistikerad drink som kombinerar den robusta, kryddiga smaken av rågwhisky med den söta & örtiga karaktären av sött vermouth. Angostura-bitter tillför en nyans av kryddighet och komplexitet, medan en toppning av torr champagne eller mousserande vin ger en uppfriskande & bubblig finish. Denna cocktail är en balanserad blandning av sött, bittert & spritigt, med en underliggande rikedom från rågwhisky som lyfts fram av champagnebubblornas lätthet.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, Champagne, orange bitters, Rye whisky, söt vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 60 ml Rye whisky
  • 30 ml Söt vermouth
  • 2 stänk Angostura Bitters
  • 1 stänk Orange Bitters
  • 20 ml Champagne Gärna Brut

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser förutom champagne i ett rörglas & fyll med is
  • Rör om tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & toppa med champagne

Rekommenderad utrustning

Fler Artiklar & Recept med Whisky