Whisky Highball med whisky & soda

Whisky Highball

Whisky Highball har sina rötter i Storbritannien under det sena 1800-talet men blev särskilt populär i Japan under mitten av 1900-talet. I Japan är Whisky Highball inte bara en cocktail utan en del av kulturen, ofta serverad under måltider & i barer. Dess popularitet i Japan bidrog till att lyfta fram japansk whisky & dess unika karaktär. Drinkens enkelhet & uppfriskande karaktär har gjort den till en varaktig favorit världen över.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Whisky Highball med whisky & soda

Whisky Highball

Inget betyg än
Uppfriskande och lätt cocktail som kombinerar de rika, djupa smakerna av whisky med den krispiga, rena smaken av kolsyrat vatten. Det är en balanserad drink där sötma & kryddighet från whiskyn möter det uppfriskande & lätt syrliga från det kolsyrade vattnet.
Course Drinkar
Keyword soda, Whisky
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 50 ml Whisky Du väljer
  • 80 ml Soda

Instruktioner

  • Fyll ett glas med is
  • Häll på whisky & soda, gärna samtidigt om möjligt
  • Addera is om det behövs

Fler Artiklar & Recept med Whisky