Whisky Highball med whisky & soda

Whisky Highball

Whisky Highball har sina rötter i Storbritannien under det sena 1800-talet men blev särskilt populär i Japan under mitten av 1900-talet. I Japan är Whisky Highball inte bara en cocktail utan en del av kulturen, ofta serverad under måltider & i barer. Dess popularitet i Japan bidrog till att lyfta fram japansk whisky & dess unika karaktär. Drinkens enkelhet & uppfriskande karaktär har gjort den till en varaktig favorit världen över.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Whisky Highball med whisky & soda

Whisky Highball

Skriv ut receptet Lägg till i din receptbok
Uppfriskande och lätt cocktail som kombinerar de rika, djupa smakerna av whisky med den krispiga, rena smaken av kolsyrat vatten. Det är en balanserad drink där sötma & kryddighet från whiskyn möter det uppfriskande & lätt syrliga från det kolsyrade vattnet.
Dela på Facebook
Course Drinkar
Keyword soda, Whisky
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 50 ml Whisky Du väljer
  • 80 ml Soda

Instruktioner

  • Fyll ett glas med is
  • Häll på whisky & soda, gärna samtidigt om möjligt
  • Addera is om det behövs

Fler Artiklar & Recept med Whisky