Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Greyhound, vodka & grapefruktjuice

Greyhound

Greyhound Cocktailen tros ha sitt ursprung på 1930-talet i USA. Namnet kommer från den populära busslinjen Greyhound Lines, på vars bussar cocktailen skulle kunna ha serverats, eller kanske för att den var lika snabb & enkel att tillverka som en resa med en Greyhound-buss var smidig. En annan teori är att namnet helt enkelt refererar […]

Boozy Hot Chocolate med grädde, choklad & något stärkande

Boozy Hot Chocolate

Boozy Hot Chocolate Att lägga alkohol till varm choklad är en tradition som kan spåras tillbaka till 1600- & 1700-talet i Europa, där alkohol ofta tillsattes i varma drycker. Boozy Hot Chocolate som vi känner den idag är mer en produkt av modern mixologi & kreativitet, där bartenders & hemmaexperimenterare har lagt till allt från […]

Spiced Apple Hot Toddy med cider, bourbon, honung, citron, kanel & stjärnanis

Spiced Apple Hot Toddy

Spiced Apple Hot Toddy Spiced Apple Hot Toddy är en modern variant som tar den klassiska Hot Toddy & lägger till element av kryddig äppelcider för att skapa en dryck med en rikare smakprofil. Det är inte bara en populär cocktail för dess smak, utan även för dess förmåga att värma & trösta under kallt […]

Porto Flip med Port, cognac, grädde, ägg, sockerlag & gul chartreuese

Porto Flip

Porto Flip Porto Flip är en variation på den klassiska “Flip”-cocktailen, där hela ägg används för att skapa en rik & krämig konsistens. Den här variationen kommer från Allen Katz & introducerar flera förändringar i det traditionella receptet. Ursprungligen var Porto Flip en variation av Coffee Cocktail som presenterades i Jerry Thomas bok “The Bartender’s […]

Brandy Milk Punch med brandy, sockerlag, mjölk, vanilj & muskot

Brandy Milk Punch

Brandy Milk Punch Brandy Milk Punch är djupt rotad i New Orleans mat- & dryckeskultur, där den är en populär drink under frukost eller brunch, speciellt under helgdagar & festivaler som Mardi Gras. Ursprunget till Brandy Milk Punch är inte helt klart, men den har funnits i århundraden & var troligen influerad av liknande mjölk- […]

Golden Cadillac med galliano, creme de cacao & grädde

Golden Cadillac

Golden Cadillac Golden Cadillac har sitt ursprung på 1950-talet & är uppkallad efter den lyxiga bilmodellen Cadillac. Enligt vissa berättelser skapades den på Poor Red’s BBQ, en bar i den lilla staden El Dorado, Kalifornien. Bartendern som uppfann drinken, Frank Klein, sägs ha skapat den för ett nygift par som var ute & körde sin […]

Äggtoddy (Egg Nog) med sprit, mjölk, grädde, vanilj & muskot

Äggtoddy (Eggnog) – klassiskt recept med whisky & kryddor

Äggtoddy (Egg Nog) Äggtoddy (Egg Nog) har ett ursprung som är något oklart, men det är allmänt accepterat att drycken har europeiska rötter & kan härledas tillbaka till medeltiden. En liknande dryck kallad “posset”, som blandade varm mjölk med vin eller öl, var populär i England. Med tiden började folk experimentera med receptet & la […]

Christmas Punch med rom, tranbär, körsbär, sockerlag, allkrydda, ingefära, muskot & ginger ale

Christmas Punch

Christmas Punch Denna specifika variant av Christmas Punch skapades av Dave Taha, huvudbartender på det prisbelönta Greenhouse Tavern i Cleveland. Drinken är tänkt att påminna om traditionella julminnen & har en balans av söta, syrliga & kryddiga toner. Taha beskriver drinken som något som påminner honom om “julen hos mormor & morfar”, med färsk ingefära […]

Juldrinkar & Cocktails

Juldrinkar och Cocktails

Juldrinkar & Cocktails Värmande Smaker för Festlig Stämning Julen är en tid av glädje, gemenskap & festligheter & vad kan vara mer festligt än en perfekt blandad julcocktail? Från värmande kryddiga toner till söta överraskningar, juldrinkar & cocktails är en oumbärlig del av firandet. Hos Spirited Cocktails bjuder vi in dig till en värld av […]

Tequila Honey Bee med tequila, Mezcal, citron, honung & bitters

Tequila Honey Bee

Tequila Honey Bee Tequila Honey Bee skapades av Nick Korbee, kökschef & Beverage Manager vid Egg Shop i New York City samt författare av “Egg Shop: The Cookbook”. Han hämtade inspiration från den klassiska cocktailen Bee’s Knees & skapade en variant som även kan locka Margarita-älskare som söker något lite mer intressant. I denna cocktail […]