
Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Kolagräs
Kolagräs Denna unika cocktail är en hyllning till den svenska naturen och dess utsökta råvaror, skapad på Röda Huset i Stockholm. “Vi börjar med att använda högkvalitativ grädde från ett mejeri på Gotland. Denna grädde blandas noggrant med vår egen Happī Sour Mix, tillverkad av syrliga Granny Smith-äpplen från Kattviks odlingar. Blandningen pressas genom en […]
Winston Churchill
Winston Churchill 1874 – 1965 “I have taken more out of alcohol than alcohol has taken out of me.” Winston Churchill, den brittiska premiärministern under andra världskriget och en framträdande historisk figur, har en intressant och ibland anekdotisk koppling till cocktailhistorien. Även om han inte är känd för att ha skapat några cocktails, är hans […]
Churchill
Churchill Cocktailen Churchill skapades av den legendariske barmannen Joe Gilmore vid Savoy Hotel’s American Bar i London, som är den äldsta överlevande cocktailbaren i staden. Gilmore, som serverade kändisar som Neil Armstrong, Ernest Hemingway och Frank Sinatra, hade en särskild förkärlek till Churchill, som njöt av sin egen ingång på Savoy och hade sin egen […]
Dorchester
Dorchester Dorchester skapades av Erik Adkins för den välkända Slanted Door i San Francisco. Drinken har blivit en långvarig favorit på restaurangens meny, speciellt under vintertid då grapefrukten är i säsong & smakerna är som bäst. Valet av klassisk gul grapefrukt över rosa är medvetet för att dra nytta av dess högre syrlighet, vilket perfekt […]
Upper Cut
Upper Cut Upper Cut är en cocktail framtagen av Ivy Mix, som är känd för sitt arbete på Leyenda & som författare till boken “Spirits of Latin America”. Hon valde att fokusera på Cointreau, en 40% ABV apelsinlikör, för att skapa en cocktail där Cointreau inte bara är en komplementär ingrediens utan snarare spelar huvudrollen. […]
Ruby
Ruby Tony Abou-Ganim skapade Ruby för att framhäva en fruktcentrerad profil med en balans av söta, syrliga & bittra smaker. Valet av en potatisbaserad vodka är avsiktligt för att ge drinken en rik munkänsla & att mjuka upp de bittra & blommiga elementen från Aperol & St-Germain. Kombinationen av färska citron- & grapefruktjuicer tillför en […]
Glenturret Peat Smoked 10 YO
Glenturret Peat Smoked 10 YO Köp På Systembolaget.se Läs mer hos leverantören Tänk på att dricka ansvarsfullt!
Shifting Sands
Shifting Sands Shifting Sands är en cocktail skapad av den legendariske bartendern Sasha Petraske, som var en framstående figur inom den moderna cocktailrenässansen. Petraske, mest känd för att ha öppnat Milk & Honey i New York 1999, var mästare på att skapa enkla men sofistikerade drycker som både respekterade cocktailtraditionen & introducerade nya smakkombinationer. Drinken […]
Kentucky Derby
Kentucky Derby Kentucky Derby är inte bara en av de mest prestigefyllda hästkapplöpningarna i USA, utan även en kulturell tillställning som har haft betydande påverkan på cocktailkulturen. Det mest noterbara bidraget är kanske skapandet och populariseringen av Mint Julep, en ikonisk cocktail som har blivit synonym med själva evenemanget. Ursprung och Historia Kentucky Derby började […]
Brown Derby
Brown Derby Brown Derby-cocktailen fick sitt namn efter det berömda Brown Derby-restaurangkedjan i Los Angeles, där den tros ha skapats någon gång på 1930-talet. Restaurangen var populär bland Hollywoods kändiselit och hade en distinkt arkitektur formad som en stor brun hatt, vilket blev en ikon i sig. Cocktailen förknippas ofta med Vendôme Club på Sunset […]