Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Tommy´s Margarita
Tommy´s Margarita Tommy’s Margarita uppfanns av Julio Bermejo på Tommy’s Mexican Restaurant i San Francisco under tidigt 1990-tal. Namnet “Tommy’s Margarita” härstammar från restaurangen där den skapades, vilket har blivit en känd plats för tequilaentusiaster. Julio Bermejo förespråkade användningen av agavesirap istället för den traditionella apelisinlikören för att bättre framhäva & komplettera smaken av tequila, […]
Bebbo Cocktail
Bebbo Cocktail Bebbo Cocktailens ursprung är inte särskilt väl dokumenterat, men det är känt att den har sina rötter i början av 1900-talet. Namnet “Bebbo” är av okänd härkomst, men drinken reflekterar en era när cocktailkulturen experimenterade med olika fruktjuicer & sötningsmedel för att komplettera de starkare spritbaserna. Bebbo Cocktail återupptäcktes & blev mer populär […]
Pineapple Gimlet
Pineapple Gimlet Gimlet är en cocktail med rötter som sträcker sig tillbaka till mitten av 1800-talet, ofta associerad med brittiska flottan där den användes både för nöjes & medicinska syften, för att hjälpa till med C-vitaminintaget & förebygga skörbjugg. Den traditionella Gimlet görs vanligtvis med gin & limejuice eller lime cordial. Pineapple Gimlet är en […]
Bottled in Bond Act
Bottled in Bond Act “Bottled in Bond Act” av 1897 var en banbrytande amerikansk lagstiftning som hade en djupgående inverkan på spritindustrin, särskilt inom whiskyproduktionen. Denna lag infördes som ett svar på den utbredda förfalskningen & de inkonsekventa kvalitetsnivåerna som präglade spritmarknaden under slutet av 1800-talet. Förfalskarna tillsatte allt från färgämnen till skadliga kemikalier i […]
The Delicious Sour
The Delicious Sour The Delicious Sour tros ha skapats i slutet av 1800-talet, dess exakta ursprung tros spåras till The Flowing Bowl av William Schmidt skriven 1892. Den anses vara inspirerad av den klassiska whiskey sour som har modifierats genom åren för att inkludera en bredare palett av smaker & ingredienser. Persikolikörens söthet kombinerat med […]
East India Cocktail no2
East India Cocktail no2 East India Cocktail är en rik & aromatisk drink som kombinerar brandy med en touch av sötma & kryddighet. Traditionellt består den av brandy som bas, anrikad med orange curaçao, maraschinolikör & några stänk av Angostura bitters. I No2 byts hallonsmak ut till ananas. Det ger drinken en något mer exotisk […]
Ananassockerlag
Ananassockerlag Ananassockerlag är en exotisk & smakrik sirap som förhöjer sötman & den tropiska smaken i både drycker & desserter. Ananasen, med sitt ursprung i Sydamerika, har en lång historia av kultivering & uppskattning för dess söta, saftiga fruktkött. Efter att ha introducerats till Europa på 1400-talet, blev den snabbt en symbol för gästfrihet & […]
Pink Lady Cocktail
Pink Lady Cocktail Pink Lady tros ha fått sitt ursprung under 1920- eller 1930-talet, en tid då cocktails med äggvita blev populära. Namnet “Pink Lady” antyder en viss kvinnlig elegans & drinken associerades ofta med en feminin kundkrets, möjligen på grund av dess milda & fruktiga smakprofil samt den tilltalande rosa färgen. Under årens lopp […]
Vintage Spirits and Forgotten Cocktails
Boktitel Vintage Spirits and Forgotten Cocktails Författare Ted Haigh, alias Dr. Cocktail Utgivningsår 2004 Sammanfattning “Vintage Spirits and Forgotten Cocktails” gräver fram över 100 ovanliga & undanskymda cocktailrecept från det tidiga 20:e århundradet & ännu tidigare. Ted Haigh utforskar drinkarnas ursprung & historier, komplett med fascinerande anekdoter & tips för att återskapa dem idag. Boken […]


