Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
High King Highball
High King Highball High King Highball skapades av Joaquín Simó, en välkänd bartender från New York Citys Pouring Ribbons. Drinken är en hyllning till den traditionella highball-cocktailen, men med en modern twist som inkluderar fruktiga & bittra inslag. Den har snabbt blivit en favorit för sin uppfriskande & komplexa smakprofil, som balanserar de olika ingrediensernas […]
Demararasockerlag
Demararasockerlag Demerarasockerlag är en typ av sockerlag som görs med Demerarasocker, en råsockertyp som kommer från Guyana. Sockret, som ursprungligen producerades i regionen Demerara, är känt för sin vackra gyllenbruna färg & rika smak med toner av karamell. Detta socker har en större & grovkornigare struktur än vanligt raffinerat socker & behåller en del av […]
Rum Old Fashioned
Rum Old Fashioned Rum Old Fashioned är en modern twist på den klassiska Old Fashioned, som traditionellt görs med whisky. Old Fashioned, som anses vara en av de äldsta kända cocktailerna, skapades i början av 1800-talet & definieras av sin enkla blandning av sprit, socker, vatten & bitters. När rom blev mer tillgängligt & populärt […]
Ward Eight
Ward Eight Ward Eight är en klassisk amerikansk cocktail som tros ha sitt ursprung i Boston, Massachusetts. Den skapades år 1898 på Locke-Ober Café för att fira valet av Martin Lomasney till representant för Boston’s Ward 8 (Distrikt 8). Drinken sägs ha skapats av bartender Tom Hussion som en hyllning till Lomasney & hans seger […]
Boardwalk Flyer
Boardwalk Flyer Boardwalk Flyer skapades av Damon Boelte, en välkänd bartender från Grand Army i Brooklyn, New York. Denna cocktail är en del av tikikulturen & inspirerades av behovet av en tropisk & uppfriskande drink som kan njutas året runt. Boelte kombinerade unika ingredienser som lagrad cachaça & bananlikör för att skapa en drink som […]
PKNY (Painkiller)
PKNY (Painkiller) Painkiller, senare omdöpt till PKNY, var en inflytelserik tiki-bar belägen på Lower East Side i New York City. Grundad av Richard Boccato & Giuseppe Gonzalez, blev baren känd för sin autentiska & nyskapande tolkning av tiki-kulturen, vilket bidrog till en tiki-renaissance i modern cocktailkultur. Bakgrund & Karriär Painkiller öppnades 2010 & snabbt etablerade […]
Richard Boccato
Richard Boccato Richard Boccato är en inflytelserik bartender & entreprenör inom cocktailindustrin, vars arbete har haft en djupgående effekt på hur moderna cocktailbarer drivs & uppfattas. Hans bidrag till utvecklingen av barer som Dutch Kills & Painkiller (nu känd som PKNY) i New York har hjälpt till att forma den samtida cocktailscenen. Bakgrund & Karriär […]
Dutch Kills
Dutch Kills Dutch Kills är en inflytelserik cocktailbar belägen i Long Island City, Queens, New York. Sedan öppnandet 2009 har baren varit en central punkt i New Yorks cocktailrenaissance, känd för sin hängivenhet till hantverksmässiga cocktails & dess klassiska speakeasy-stil. Bakgrund Dutch Kills grundades av Richard Boccato, en bartender & entreprenör som tidigare hade arbetat […]
Theo Lieberman
Theo Lieberman Theo Lieberman är en framstående bartender & F&B vars arbete har påverkat cocktailscenen i New York & däröver. Han är känd för sitt arbete på välrenommerade barer som Milk & Honey & Lantern’s Keep. Bakgrund & karriär Lieberman började sin karriär på det berömda Milk & Honey, där han lärde sig konsten att […]
Bicycle Thief
Bicycle Thief Bicycle Thief skapades av bartendrarna Zachary Gelnaw-Rubin & Abraham Hawkins på Dutch Kills Bar i New York City. Denna cocktail blev snabbt en favorit bland bartendrar & gäster, inklusive Meaghan Dorman på Raines Law Room, där den blev en del av deras meny. Namnet “Bicycle Thief” refererar till den italienska neorealistiska filmen “Ladri […]


