Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

St. Regis Julep med rye whisky, jamaikansk rom, grenadin, demararasockerlag & mynta

St. Regis Julep

St. Regis Julep St. Regis Julep förekommer i Stanley Clisby Arthurs klassiker Famous New Orleans Drinks and How to Mix ‘Em (1937), där den beskrivs som skapad av bartendern John Swago vid St. Regis Restaurant i New Orleans. Den skiljer sig från andra juleper genom sin delade bas – rye whiskey + jamaicansk rom – & […]

Double Feature görs med gin, söt vermouth, torr vermouth, mezcal & aprikoslikör

Double Feature

Double Feature Double Feature publicerades av Ryan Gannon på Difford’s Guide den 10 april 2025, som en av hans bidrag till Hayman’s London Dry Gin-tävling. Receptet hyllas för sin eleganta balans mellan bitterhet, sötma & röktoner, & har snabbt blivit omskrivet i barvärlden som ett exempel på modern cocktailprecision. Double Feature är en modern, välbalanserad […]

Ryan Gannon

Ryan Gannon

Ryan Gannon Ryan Gannon är en innovativ & respekterad bartender & mixolog med bas i New Orleans. Han har präglat den moderna cocktailvärlden genom sina unika drinkar & arbete på influensrika barer, & bidrar med en kreativ röst inom både Tiki– & klassiskt inspirerad mixologi. Bakgrund Ryan Gannon flyttade till New Orleans där han snabbt […]

LIttle Boots med ljus rom, amaro montenegro, citronjuice, orgeat, tiki btters & angostura bitters

Little Boots

Little Boots Little Boots skapades av Ryan Gannon, bartender på baren Cure i New Orleans, som en del av den moderna cocktailrörelsen inspirerad av tiki-kulturen. Little Boots är en elegant, modern cocktail med tropisk & örtig karaktär, balanserad mellan mandel, citrus, bitterhet & kryddighet. Tänk en tropisk sour med bitter twist – en välkomponerad mix […]

Raspberry Gimlet med gin, hallonsockerlag & limejuice

Raspberry Gimlet

Raspberry Gimlet Gimletens historia går tillbaka till brittiska flottan på 1800-talet, där kombinationen av gin & limejuice hjälpte till att bekämpa skörbjugg. Raspberry Gimlet är en modern tolkning som bygger vidare på originalets enkelhet, men tillför en ny dimension av bärig sötma genom hallonsockerlag. Den exakta upphovspersonen till denna variant är okänd, men den har […]

Scarlet Spritz med absinthe, jordgubbsaperol, torr vermouth, rabarberbitters & champagne

Scarlet Spritz

Scarlet Spritz Scarlet Spritz skapades av bartendern Brandon Lockman vid Red Star Tavern i Portland, Oregon. Drinken är en del av en ny era av kreativa spritz-variationer som bygger vidare på Aperol Spritz-mallen med fräscha bäringredienser & innovativa aromer. Jordgubbsinfusionen förhöjer Aperol & Lillet Blanc samt rhubarbitters tillför florala & örtiga dimensioner. Absintsköljningen adderar en subtil […]

Aloelikör med rom, aloe vera vatten & honung

Aloe veralikör

Aloe veralikör Aloe veralikör med agricole-rom, aloe veravatten & honung är en modern och botaniskt inspirerad likör som kombinerar den växtbaserade friskheten från aloe vera med den jordiga kraften från rom agricole – en romstil som tillverkas direkt från färsk sockerrörssaft, främst på franska Karibien-öar som Martinique. Honungen fungerar både som smakfördjupare & naturligt sötningsmedel. […]

Hello, Sun med mezcal, limejuice, aloelikör, mynta & gurka

Hello, Sun

Hello, Sun Hello, Sun skapades av bartendern Eden Laurin (The Violet Hour, Chicago), som ville skapa en svalkande & aromatisk cocktail med ingredienser som aloe, gurka & mezcal. Laurin experimenterade med egen aloe-likör (baserad på rhum agricole & honung), men rekommenderar även färdig Chareau för praktisk användning. Drinken introducerades i baren Dove’s Luncheonette i Chicago, […]

Floradora med gin, limejuice, hallonsockerlag & ginger beer

Floradora

Floradora Floradora sägs ha fått sitt namn från den populära Broadway-operetten Florodora, som hade premiär 1899 i London & blev en stor succé i New York år 1900. Drinken dök upp i barer under början av 1900-talet & var särskilt populär under 1910- & 20-talen. Enligt cocktailhistorikern David Wondrich ska drinken ha skapats för en […]

Pineapple Margarita med tequila, triple sec, lime juice & ananassockerlag

Pineapple Margarita

Pineapple Margarita Pineapple Margarita är en modern tolkning av den ikoniska Margaritan, som i sig sägs ha sitt ursprung på 1930-40-talet i Mexiko eller södra USA. Den tropiska ananasvarianten blev populär under 2000-talet i takt med att fruktiga cocktails återigen fick ett uppsving i cocktailbarer världen över. Genom att byta ut den vanliga sockerlagen mot […]