Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

J Popo Galsini

J Popo Galsini

J. “Popo” Galsini 1900 – 1982 J. “Popo” Galsini var en legendarisk bartender & en pionjär inom tiki-cocktailkulturen. Han är mest känd för sin roll i populariseringen av tiki-barer & exotiska drinkar under 1900-talets mitt. Galsini vann flera internationella bartendertävlingar & blev känd för sin kreativa approach till cocktailtillverkning. Bakgrund & karriär “Popo” Galsini började […]

Saturn med gin, citron, falernum, passion & orgeat

Saturn

Saturn Saturn skapades av bartendern J. “Popo” Galsini & vann 1967 års International Bartenders Association (IBA) World Cocktail Championship. Ursprungligen kallad “X-15”, döptes den senare om till Saturn efter det ikoniska rymdprogrammet. Drinken blev snabbt en favorit inom tiki-kulturen tack vare sin unika kombination av gin & tropiska smaker, vilket var ovanligt för tiki-cocktails som […]

Too Soon med gin, cyan, apelsin & citron

Too Soon

Too Soon Too Soon skapades av den berömda bartendern Sam Ross på Attaboy i New York. Sam Ross är också känd för att ha skapat moderna klassiker som Penicillin & Paper Plane. Drinken introducerades 2011 & har snabbt blivit populär tack vare dess unika kombination av ingredienser som ger en harmonisk balans mellan sötma & […]

Batida med cachaca, kokosmjölk, fruktsyrup & limejuice

Batida

Batida Batida, som betyder “slagen” eller “blandad” på portugisiska, är en traditionell brasiliansk cocktail med djupa rötter i landets kultur & historia. Drinken skapades som ett enkelt & utsökt sätt att njuta av cachaça, Brasiliens nationaldryck. Genom att blanda cachaça med olika fruktjuicer & ibland mjölkprodukter skapades en mångsidig cocktail som lätt kunde anpassas efter […]

Fish House Punch görs med rom, cognac, peach brandy, citron, vatten & demararasocker.

Fish House Punch

Fish House Punch Fish House Punch har en anrik historia som går tillbaka till 1732, då den skapades av medlemmarna i Schuylkill Fishing Company, även känd som “Fish House,” i Philadelphia. Denna punch var en favorit bland koloniala amerikaner & serverades ofta vid stora fester & sociala sammankomster. Schuylkill Fishing Company, som var en av […]

Batida Rosa med cachaca, citronjuice, ananas, grenadine & soda

Batida Rosa

Batida Rosa Batida Rosa är en variant av den traditionella brasilianska drinken “batida,” som betyder “skakad” eller “blandad” på portugisiska. Batida är populär i Brasilien & görs vanligtvis med cachaça, fruktjuice eller puré, & ibland mjölk eller kokosmjölk. Batida Rosa särskiljer sig genom användningen av grenadine, vilket ger den en unik rosa färg & en […]

Royal Hawaiian med gin, citron, ananas & orgeat

Royal Hawaiian

Royal Hawaiian Royal Hawaiian har sina rötter i det ikoniska Royal Hawaiian Hotel på Waikiki Beach, Hawaii. Drinken skapades på 1920-talet & har sedan dess blivit en symbol för den avslappnade & lyxiga livsstilen på ön. Ursprungligen känd som “Princess Kaiulani’s Cocktail”, döptes den senare om till Royal Hawaiian för att hylla hotellet där den […]

Kew Garden med rom. gurka, mynta, lime, fläder & soda

Kew Garden

Kew Garden Kew Garden-cocktailen skapades av bartendern Jim Meehan för att fira lanseringen av Banks 5-Island rum år 2010. Namnet och inspirationen till drinken kommer från Royal Botanical Garden i Kew, en historisk trädgård i London som är känd för sin rika botaniska mångfald. Meehans cocktail är utformad för att återspegla de botaniska elementen i […]

Dante

Dante

Dante Café Dante, oftast bara kallad Dante, är en historisk bar & restaurang belägen i Greenwich Village, New York City. Sedan öppnandet 1915 har Dante blivit en ikon inom New Yorks gastronomi & cocktailkultur, känd för sin rika historia, sitt engagemang för kvalitet & sin inflytande inom den moderna cocktailscenen. Bakgrund & karriär Dante grundades […]

Naren Young

Naren Young

Naren Young Naren Young är en framstående bartender samt Food & Beverage vars karriär har haft stor inverkan på den internationella cocktailscenen. Med en passion för innovation o&ch en djup förståelse för smaker, har Youngs arbete i flera framstående barer & restauranger förnyat intresset för cocktailhantverket & inspirerat nya dryckestrender. Bakgrund & karriär Naren Young […]