Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Canchánchara med ljus rom, limejuice & honung

Canchánchara

Canchánchara Canchánchara sägs vara den äldsta kubanska cocktailen, skapad av de kubanska frihetskämparna, mambises, under det kubanska självständighetskriget på 1800-talet. Den anses vara en föregångare till den mycket mer kända Daiquirin. Drinken användes ursprungligen som en medicinsk dryck för att skydda mot kyla, med ingredienser som var lätt tillgängliga för soldaterna, som aguardiente (en form […]

Millionaire Cocktail No.1 med rom, sloe gine, apricot brandy, limejuice & grenadine

Millionaire Cocktail No.1

Millionaire Cocktail No.1 Millionaire Cocktail har en rik historia & går tillbaka till förbudstiden i USA, där olika variationer av drinken dök upp i flera bartenders böcker. Den första kända versionen finns i Savoy Cocktail Book från 1930 & inkluderade en blandning av rom, aprikosbrandy & sloe gin. Under årens lopp har flera versioner utvecklats, […]

The Honolulu görs med gin, ananas, apelsin, citron, sockerlag & bitter

The Honolulu

The Honolulu Honolulu Cocktail tros ha skapats tidigt på 1900-talet i staden Honolulu på Hawaii, där den inspirerades av de tropiska omgivningarna & den lokala färska frukten. Den återspeglar en önskan att fånga Hawaiis avslappnade, soliga atmosfär i en cocktail. Drinken, med sina inslag av ananas & citrus, har blivit en klassiker som transporterar dig […]

Remember the Maine med rye whisky, absinthe, söt vermouth & cherry heering

Remember the Maine

Remember the Maine Remember the Maine är en cocktail med både historia & dramatik i sitt namn samt sitt ursprung. Drinken skapades & dokumenterades av Charles H. Baker Jr. i hans bok The Gentleman’s Companion, där han beskriver en minnesvärd kväll i Havanna 1933, mitt under den kubanska revolutionen. Drinkens namn refererar dock till ett […]

Hoffman House

Hoffman House

Hoffman House Hoffman House var ett legendariskt hotell & en av New York Citys mest prestigefyllda adresser under slutet av 1800-talet & början av 1900-talet. Beläget på Broadway, var Hoffman House känt för sin överdådiga inredning, sofistikerade klientel & särskilt för sin bar, som blev ett av de mest inflytelserika nav för dryckeskultur under denna […]

Charles H. Baker Jr.

Charles H. Baker Jr.

Charles H. Baker Jr. 1895 – 1987 Charles H. Baker Jr. (1895-1987) var en respekterad amerikansk författare, resenär & cocktailkonnässör som gjorde betydande bidrag till dryckes- & cocktailkulturen genom sitt författarskap & sina insamlingar av cocktailrecept från hela världen. Hans liv & verk var djupt rotade i hans globala resor, där han samlade unika dryckesupplevelser […]

The Gentleman´s Companion

The Gentleman´s Companion

Boktitel The Gentleman´s Companion Författare Charles H. Baker Jr. Utgivningsår 1939 Sammanfattning “The Gentleman’s Companion” är uppdelad i två volymer, där den första volymen fokuserar på exotiska drinkar från hela världen. Charles H. Baker Jr. var en resenär & skribent som under sina resor samlade cocktailrecept & dryckeshistorier från olika kulturer & platser. Boken innehåller […]

Daisy De Santiago med ljus rom, gul chartruese, limejuice & sockerlag

Daisy De Santiago

Daisy De Santiago Daisy De Santiago skapades under tidigt 1900-tal & dokumenterades först av Charles H. Baker Jr. i hans bok The Gentleman’s Companion från 1939. Baker beskrev drinken som en av de bästa Bacardidrinkarna han någonsin smakat. Cocktails av typen “Daisy” kombinerar oftast en spritbas med citrus, sockerlag & en lätt kolsyrad toppning, vilket […]

George J. Kappeler

George J. Kappeler 1865 – ???? George J. Kappeler var en av de mest inflytelserika bartendrarna i slutet av 1800-talet & början av 1900-talet. Genom sitt arbete som bartender & författare, bidrog han till att forma & dokumentera många av de klassiska cocktails som fortfarande dricks idag. Hans mest kända verk är cocktailboken “Modern American […]

Modern American Drinks

Modern American Drinks

Boktitel Modern American Drinks Författare George J. Kappeler Utgivningsår 1895 Sammanfattning Modern American Drinks” av George J. Kappeler är en av de tidigaste källorna för många av de cocktails vi känner till idag. Boken introducerar en omfattande samling drinkrecept, inklusive cocktails, punchar, cobblers, flips & fizzes. Den är en pionjär inom mixologi & ger en […]