Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Pineapple Sour
Pineapple Sour Pineapple Sour är en modern vidareutveckling av den klassiska sour-formeln (sprit + citrus + sockerlag), som blev populär redan på 1800-talet. Denna fruktiga version skapades som ett elegant baralternativ för dem som söker en tropisk men balanserad cocktail. Genom att byta ut traditionellt sockerlag mot ananassockerlag tillförs en naturlig fruktighet, samtidigt som äggvita […]
Ambrosia
Ambrosia Cocktailen Ambrosia har sina rötter i 1920-talets cocktailkultur, där den tog inspiration från sitt mytologiska namn – “gudarnas nektar”. Den plockades upp vid New Orleans restaurang Arnaud’s efter förbudstiden & nämns i Famous New Orleans Drinks and How to Mix ‘Em som en modern variant på Olympens nektar. Namnet & den mousserande finishen speglar […]
Blackberry Smash
Blackberry Smash Denna drink tillhör den klassiska “Smash“-familjen, såsom Whisky Smash – en brygd av sprit, frukt, socker & örter med historia tillbaka till 1840-talet. Ett av de tidigaste recepten finns i Jerry Thomas‘ How to Mix Drinks (1862), där Smash kallades en förenklad Julep. Blackberry Bourbon Smash började dyka upp i cocktailvärlden runt 2010-talet, […]
Jean Lafitte
Jean Lafitte Jean Lafitte är ett namn som ofta svävar någonstans mellan verklighet & myt. Han var smugglare, sjörövare & krigshjälte – men också en oväntad figur i den amerikanska dryckeshistorien. Med fäste i New Orleans och kopplingar till rom & handel i Karibien, har Lafitte fått en nästan romantisk roll i berättelsen om cocktailkulturens […]
Jean Lafitte
Jean Lafitte Jean Lafitte är uppkallad efter den legendariske piraten & kaparen Jean Lafitte, som var aktiv i & omkring New Orleans i början av 1800-talet. Drinken dyker upp i klassiska bartendermanualer som The Bartender’s Manifesto redan under 1900-talet, & beskrivs som en hommage till Lafitte – en drink som kombinerar elegans med råstyrka, i […]
American Presidente
American Presidente American Presidente är inte en helt separat drink utan snarare en variant av klassiska El Presidente – Cubas framstående cocktail från tidigt 1900-tal. Skillnaden ligger främst i ingrediensvalet och regional smakpreferens. Den ursprungliga El Presidente skapades i Havanna under 1910-talet, troligen i samband med presidentvalen av Mario García Menocal (1913-1921) eller Gerardo Machado […]
State Street Cocktail
State Street Cocktail Cocktailen återfinns i Stanley Clisby Arthur’s Famous New Orleans Drinks and How to Mix ‘Em (1937), där den beskrivs som Arthur’s favorit för alla väder . Han skapade den efter att ha smakat en liknande drink, kallad Franco, i Mexiko & ersatte då tequila med gin för att skapa en “New Orleans […]
Georgia Mint Julep
Georgia Mint Julep Georgia Mint Julep är en sydstatsvariant av den klassiska Mint Julep, där persika – en av Georgias mest ikoniska smaker – spelar huvudrollen. Drinken finns dokumenterad i Stanley Clisby Arthurs klassiska bok Famous New Orleans Drinks and How to Mix ‘Em (1937), vilket vittnar om dess etablering i amerikansk cocktailhistoria. Medan originalet […]
Place D´Armes
Place D´Armes Place d’Armes Cocktail härstammar från New Orleans, & nämns redan 1937 i Stanley Clisby Arthurs klassiska bok Famous New Orleans Drinks and How to Mix ‘Em, där den presenteras som en drink från “Jackson Square” . Namnet kommer av den franska benämningen på stadens centrala torg – Place d’Armes, numera Jackson Square . […]
Gin Rhubarb Fizz
Gin Rhubarb Fizz Gin Rhubarb Fizz är en modern tolkning av den klassiska Gin Fizz, som fick sitt genombrott i slutet av 1800-talet. I denna variant kombineras brittisk gintradition med rabarber, här via rabarbersockerlag – en ingrediens som länge använts i sylt, pajer & likörer, särskilt i norra Europa. Populariteten för rabarberbaserade cocktails har ökat […]


