Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Campbeltown görs med whisky, cherry heering & grön chartreuse

Campbeltown

Campbeltown Campbeltown skapades av Mike Aikman, en av grundarna till Bramble Bar i Edinburgh, omkring 2009-2010. Inspirationen kom från två resor: en till Campbeltown, en stad känd för sin rika whiskyhistoria men som då upplevde en nedgång, & en annan till Japan, där han fascinerades av den enkla elegansen i japansk cocktailkultur. Genom att kombinera […]

Beauchamp Old Fashioned görs med Beauchamp Single Malt, socker. grapefrukt bitters & peach bitters

Beauchamp Old Fashioned

Beauchamp Old Fashioned Beauchamp Old Fashioned är en exklusiv tolkning av den klassiska Old Fashioned, designad för att lyfta fram Beauchamp Single Malts unika smakprofil. Den traditionella Old Fashioned, som har rötter i början av 1800-talet, har alltid varit en hyllning till spritens kvalitet genom sin minimalistiska blandning av socker, bitters & sprit. Med tillägget […]

Beauchamp single malt

Beauchamp Single Malt Whisky

Beauchamp Single Malt Whisky Beauchamp Single Malt Whisky är en fransk whisky producerad av destilleriet Les Bienheureux, beläget nära Bordeaux. Whiskyn destilleras två gånger i en traditionell alambic charentais, en kopparpanna vanligtvis använd vid cognacstillverkning, & endast orökt, lokalt producerad malt används. Efter en initial lagring på över tre år i franska ekfat får whiskyn […]

Edgewater Beach med rom, citronjuice, persika, söt vermouth & orange bitters

Edgewater Beach

Edgewater Beach Edgewater Beach har sitt ursprung i Chicago & är uppkallad efter det legendariska Edgewater Beach Hotel, som öppnade 1916 & blev känt för sin lyx & elegans. Hotellet var en ikonisk destination vid Lake Michigan & lockade många kända gäster under sin storhetstid. Cocktailen nämndes i Ted Saucier’s bok Bottoms Up från 1951, […]

Palmetto görs med rom, söt vermouth & bitters

Palmetto

Palmetto Palmetto har sitt ursprung i början av 1900-talet & är en rombaserad variant av den klassiska cocktailen Manhattan. Den nämns i The Savoy Cocktail Book från 1930, vilket indikerar dess popularitet under den tiden. Namnet “Palmetto” tros vara en hyllning till palmettoväxten, som är vanlig i sydöstra USA & Karibien, områden kända för sin […]

Matthew Dakers

Matthew Dakers

Matthew Dakers Matthew Dakers är en brittisk bartender, entreprenör & innovatör inom mixologi. Med över 25 års erfarenhet i branschen har han arbetat på några av Londons mest ansedda cocktailbarer & gjort betydande avtryck både på nationell & internationell nivå. Genom sina prestationer & sitt engagemang har han varit en drivkraft i utvecklingen av cocktailkulturen. […]

Angel´s Draft med ljus rom, gul chartreuse, limejuice. agave, grapefrukt bitters & äggvita

Angel´s Draft

Angel´s Draft Angel’s Draft skapades 2009 av bartendern Matthew Dakers. Dakers, känd för sin kreativitet & skicklighet inom mixologi, utvecklade denna cocktail som en hyllning till klassiska smaker med en modern twist. Genom att kombinera ljus rom med gul Chartreuse & fräscha ingredienser som limejuice & mynta, skapade han en balanserad & aromatisk drink som […]

Last Words görs med North Atlantic Dry Gin, maraschino, grön chartreuse, rabarbersockerlag & limejuice

Last Words

Last Words Last Words är en nordisk variant av den ikoniska cocktailen Last Word, som ursprungligen skapades i Detroit på 1920-talet vid Detroit Athletic Club. Den klassiska versionen innehåller gin, maraschinolikör, grön Chartreuse & limejuice & är känd för sin perfekta balans mellan sött, syrligt & bittert. Denna nytolkning använder North Atlantic Dry Gin från […]

Stinger görs med cognac & vit creme de menthe

Stinger

Stinger Stinger tros ha skapats under början av 1900-talet, troligen som en variation på äldre mintbaserade cocktails. Den blev snabbt populär bland societeten i New York, där den serverades på exklusiva klubbar & restauranger. Under 1920-talet, under prohibition i USA, blev den även en favorit bland dem som ville njuta av eleganta drinkar i speakeasies. […]

Midnight Stinger med bourbon, fernet, citronuice & socker

Midnight Stinger

Midnight Stinger Midnight Stinger är en modern tolkning av den klassiska Stinger, som traditionellt består av brandy & crème de menthe. Sam Ross, känd för att skapa innovativa cocktails som Penicillin & Paper Plane, utvecklade denna variant genom att kombinera element från både Stinger & Whiskey Sour. Genom att använda bourbon & Fernet Branca, tillsammans […]