
Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Ankle Breaker
Ankle Breaker Ankle Breaker är en kraftfull tikicocktail med rötter i 1950-talets Charleston, South Carolina. Den skapades på Swamp Fox Room i Francis Marion Hotel & återupptäcktes senare av cocktailhistorikern Jeff “Beachbum” Berry, som inkluderade den i sin bok Remixed. Namnet “Ankle Breaker” sägs komma från en anekdot om en gäst som, efter att ha […]
Bumble Bee
Bumble Bee Bumble Bee är en klassisk cocktail med rötter i 1930-talets Georgetown, Guyana, först dokumenterad av Charles H. Baker Jr. i The South American Gentleman’s Companion. Denna rombaserade variant av Bee’s Knees kombinerar limejuice, honung & äggvita för en fyllig & balanserad smakupplevelse. Svårhetsgrad: Medel Balans mellan rommens sötma, limejuicens syra & honungens mjukhet, […]
Fernet Branca
Fernet Branca Fernet-Branca är en italiensk bitter som lanserades i Milano år 1845 av Bernardino Branca. Med över 27 örter & kryddor från hela världen – inklusive myrra, rabarber, kamomill, kardemumma, saffran & aloe – är Fernet-Branca en av världens mest karaktärsfulla & komplexa bittrar. Receptet är hemligt & oförändrat sedan starten, & drycken lagras […]
Antica Formula
Antica Formula Antica Formula är en ikonisk italiensk söt vermouth som skapades av Antonio Benedetto Carpano redan år 1786 i Turin – en stad som anses vara vermouthens födelseplats. Produkten tillverkas än idag enligt ett originalrecept & är signaturprodukten från huset Carpano. Med sin rika smakprofil & välbalanserade sötma är Antica Formula ett självklart val […]
Olivia Hermansson
Olivia Hermansson “Livet är alldeles för kort för att inte njuta av det goda.” Vem är Olivia Hermansson Olivia Hermansson är en driven & färgstark bartender från Bygdeå, en liten by norr om Umeå. Hon beskriver sig själv som en tävlingsmänniska deluxe, med skinn på näsan, ett kontrollbehov som matchas av en stark kärlek till […]
Chad Solomon
Chad Solomon Chad Solomon är en amerikansk bartender, dryckeskonsult & innovatör som har spelat en betydande roll i den moderna cocktailrörelsen. Med rötter i New Yorks cocktailrenässans & en stark närvaro i Dallas har han, tillsammans med sin partner Christy Pope, bidragit till att forma barlandskapet genom kreativitet, teknisk skicklighet & en djup förståelse för […]
George Delgado
George Delgado George Delgado är en amerikansk bartender & dryckeskonsult som har gjort ett bestående avtryck på den moderna cocktailkulturen. Han är mest känd för att ha skapat Eastside, en uppfriskande variant av Southside, som har blivit en favorit på barer världen över. Bakgrund Delgado inledde sin bartendarkarriär i New York City & arbetade på […]
Eastside
Eastside Eastside skapades omkring 2004 av bartendern George Delgado på, numera stängda, baren Libation i New York City. Ursprungligen serverades den som en long drink, men när bartendern Chad Solomon introducerade receptet på den legendariska baren Milk & Honey, började man servera den “up” – alltså utan is, i ett kylt glas. Detta bidrog till […]
Left Hand
Left Hand Left Hand introducerades i början av 2000-talet som en del av en serie drinkar kallad “Hand”-serien på Milk & Honey. Denna serie inkluderade även Right Hand (med rom), Tres Hands (med tequila & mezcal) & Smoking Hand (med skotsk whisky) . Sam Ross skapade Left Hand genom att kombinera bourbon, söt vermouth & […]
Shannon Mustipher
Shannon Mustipher Shannon Mustipher är en banbrytande kraft inom den moderna cocktailvärlden. Som författare, spritpedagog & konsult har hon inte bara återupplivat tikikulturen med ett samtida perspektiv, utan också brutit ny mark som den första afroamerikanska bartendern på över ett sekel att ge ut en cocktailbok via ett stort förlag. Hennes arbete kännetecknas av en […]