
Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Ada Coleman
Ada Coleman 1875 – 1966 Ada “Coley” Coleman var en framstående bartender och är mest känd för sin tid på The Savoy Hotel i London, där hon var den första kvinnan att inneha positionen som chefsbartender. Hon är en ikonisk figur inom bartendervärlden och hennes arbete har haft en varaktig inverkan på cocktailscenen. Coleman föddes […]
Harry Craddock
Harry Craddock 1876 – 1963 “When it is not meal-time, you have the pump, the tap, the springs and filters. Water is for thirst. Wine is, according to its quality and its flavour, a necessary tonic, a luxury or a tribute paid to food.” Harry Craddock var en engelsk bartender som är mest känd för […]
Jerry Thomas
Jerry Thomas 1830 – 1885 “An efficient bartenders first aim should be to please his customers, paying particular attention to meet the individual wishes of those whose tastes and desires he has already watched and ascertained; and, with those whose peculiarities he has had no opportunity of learning, he should politely inquire how they wish […]
Sam Ross
Sam Ross Sam Ross är en välkänd & respekterad bartender inom den internationella cocktailscenen. Född & uppvuxen i Australien, började Ross sin karriär inom bartending i Melbourne innan han flyttade till New York i USA. Ett av de mest inflytelserika stegen i Ross karriär var hans tid på den berömda New York-baren Milk & Honey […]
Sasha Petraske
Sasha Petraske 1973 – 2015 “Cocktail bartenders should drink cocktails. If you prefer a beer, you are a hypocrite and are morally wrong. You probably make bad cocktails too. It’s like being an acupuncturist and going to see a western doctor when you get sick.” Sasha Petraske var en mycket inflytelserik bartender & barägare, mest […]
Behind The Scenes
Behind The Scenes Välkommen till “Behind The Scenes” på Spirited Cocktails – din exklusiva portal till cocktailvärldens hemligheter. Här ger vi dig en inblick bakom kulisserna och presenterar fascinerande intervjuer, inspirerande reportage och spännande nyheter från cocktailscenen. Utforska världen av mixologi genom våra djuplodande intervjuer med några av de mest framstående bartenders och cocktailmästare runt […]
Dick Bradsell
Dick Bradsell 1959 – 2016 “A good bartender is trained to introduce you to others.” Dick Bradsell var en framstående brittisk bartender och anses allmänt vara en av de mest inflytelserika figurerna inom modern cocktailkultur. Född i London 1959, Bradsell startade sin karriär i tjugoårsåldern och arbetade i över 30 år inom branschen, varav större […]
Russian Spring Punch
Russian Spring Punch Russian Spring Punch skapades av den legendariska bartendern Dick Bradsell, ofta känd som “cocktailkungen” av London, någon gång på 1980-talet. Bradsell var känd för att uppfinna ett antal neo-klassiska cocktails, inklusive Bramble & Espresso Martini. Trots namnet, har den inga direkta kopplingar till Ryssland, förutom användningen av vodka som en bas sprit. […]
Sekretesspolicy
Sekretesspolicy På spiritedcocktails.se är vi engagerade i att skydda din integritet och är öppna med hur vi samlar in, lagrar och använder information. Läs nedan för att förstå hur vi hanterar din data: Insamlad data Vi samlar in namn, e-postadress & annan tillgänglig data som tillhandahålls av Facebook-appen. Datahantering Vi delar ingen data med tredje […]
Sidecar
Sidecar Sidecar tros ha uppstått under eller kort efter första världskriget & det finns två historier om dess exakta ursprung. En historia attribuerar dess skapande till en okänd bartender vid Harry’s New York Bar i Paris, medan den andra historien säger att den skapades av Pat MacGarry, en populär bartender i London. Namnet kommer troligen […]