Christmas Punch med rom, tranbär, körsbär, sockerlag, allkrydda, ingefära, muskot & ginger ale

Christmas Punch

Denna specifika variant av Christmas Punch skapades av Dave Taha, huvudbartender på det prisbelönta Greenhouse Tavern i Cleveland. Drinken är tänkt att påminna om traditionella julminnen & har en balans av söta, syrliga & kryddiga toner. Taha beskriver drinken som något som påminner honom om "julen hos mormor & morfar", med färsk ingefära som ger en aning av sting, sur körsbärsjuice som bidrar med djup & balans, samt allkrydda & muskot som ger den en festlig känsla. Drinken kan avnjutas av alla, oavsett om man föredrar den alkoholfri eller alkoholhaltig.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Christmas Punch

4 från 1 röst
Greenhouse Tavern's Christmas Punch är en festlig drink som kombinerar ljus rom, tranbärsjuice, sur körsbärsjuice och juliga kryddor. Den är skapad för att påminna om julen hos mor- och farföräldrar och kan avnjutas både som en alkoholfri och alkoholhaltig variant.
Course Drinkar
Keyword Allkrydda, Ginger Ale, Ingefära, Körsbärsjuice, Ljus rom, Muskot, sockerlag, tranbärsjuice
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Ljus rom
  • 15 ml Tranbärsjuice
  • 15 ml Sur körsbärsjuice
  • 20 ml Sockerlag
  • 1 nypa Allkrydda (allspice)
  • 1 nypa Riven ingefära
  • 1 nypa Riven muskot
  • 60 ml Ginger ale

Instruktioner

  • Alla ingredienser förutom Ginger ale i en shaker med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Dubbelsila över i valt glas
  • Garnera med något trevligt & juligt

Rekommenderad utrustning