
Brandy Milk Punch
Brandy Milk Punch är djupt rotad i New Orleans mat- & dryckeskultur, där den är en populär drink under frukost eller brunch, speciellt under helgdagar & festivaler som Mardi Gras. Ursprunget till Brandy Milk Punch är inte helt klart, men den har funnits i århundraden & var troligen influerad av liknande mjölk- & spritblandningar som var populära i Europa. Punchar & blandade drycker med mjölk har varit en del av den västerländska cocktailkulturen sedan 1600-talet.
Drycken delar många likheter med den engelska traditionen av att blanda mjölk med alkohol, & den har varit en stapelvara i sydstaternas dryckeskultur sedan kolonialtiden. Den har blivit en symbol för New Orleans gästfrihet & festligheter, & många klassiska restauranger & barer i staden har sina egna versioner av denna tidlösa cocktail.

Svårhetsgrad:
Medel

Brandy Milk Punch
Ingredienser
- 60 ml Brandy
- 20 ml Sockerlag
- 60 ml Mjölk
- 1 tsk Vaniljextrakt
- 1 nypa Muskot
Instruktioner
- Häll allt i en blender med krossad is
- Mixa tills du har en slät dryck
- Servera i lämpligt glas
Rekommenderad utrustning
