Brandy Milk Punch med brandy, sockerlag, mjölk, vanilj & muskot

Brandy Milk Punch

Brandy Milk Punch är djupt rotad i New Orleans mat- & dryckeskultur, där den är en populär drink under frukost eller brunch, speciellt under helgdagar & festivaler som Mardi Gras. Ursprunget till Brandy Milk Punch är inte helt klart, men den har funnits i århundraden & var troligen influerad av liknande mjölk- & spritblandningar som var populära i Europa. Punchar & blandade drycker med mjölk har varit en del av den västerländska cocktailkulturen sedan 1600-talet.

Drycken delar många likheter med den engelska traditionen av att blanda mjölk med alkohol, & den har varit en stapelvara i sydstaternas dryckeskultur sedan kolonialtiden. Den har blivit en symbol för New Orleans gästfrihet & festligheter, & många klassiska restauranger & barer i staden har sina egna versioner av denna tidlösa cocktail.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Brandy Milk Punch med brandy, sockerlag, mjölk, vanilj & muskot

Brandy Milk Punch

Inget betyg än
En klassisk & krämig cocktail som kombinerar brandy, mjölk, sockerlag & ibland vaniljextrakt, skapandes en len & söt dryck. Den serveras ofta väl kyld & strösslad med muskot.
Course Drinkar
Keyword Brandy, Mjölk, Muskot, sockerlag, Vaniljextrakt
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 60 ml Brandy
  • 20 ml Sockerlag
  • 60 ml Mjölk
  • 1 tsk Vaniljextrakt
  • 1 nypa Muskot

Instruktioner

  • Häll allt i en blender med krossad is
  • Mixa tills du har en slät dryck
  • Servera i lämpligt glas
Tips:
För att få en bra textur på drinken rekommenderar vi att du använder 1 1/2 av det glas du tänker använda för servering för att mäta upp hur mycket is du behöver per drink. 

Rekommenderad utrustning

Notes

Tips:
För att få en bra textur på drinken rekommenderar vi att du använder 1 1/2 av det glas du tänker använda för servering för att mäta upp hur mycket is du behöver per drink.