
Fine & Dandy
Fine & Dandy publicerades i Harry Craddocks The Savoy Cocktail Book (1930) & är typisk för hans signaturstil: rena proportioner, balanserad syra & aromatiska inslag. Drinken är nära släkt med White Lady & andra ginbaserade sour-cocktails, men bitters ger den ett torrare & mer vuxet uttryck.
Namnet speglar 1930-talets lekfulla elegans – uttrycket “fine and dandy” var ett sätt att säga att allt var utmärkt eller i toppform. Det gör drinken till en både bokstavlig & symbolisk tidsmarkör: en lättsam men noggrant balanserad cocktail från en epok då stil & precision var allt.

Svårhetsgrad:
Medel
Fine & Dandy
Ingredienser
- 45 ml Gin
- 25 ml Cointreau
- 15 ml Citronjuice
- 1 barsked Sockerlag
- 1 Stänk Aromatiska bitters
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & pressa en citronzest över
Rekommenderad utrustning
