Hawaiian Stone Sour med bourbon, ananasjuice, citronjuice, sockerlag & bitters

Hawaiian Stone Sour

Hawaiian Stone Sour skapades av Dale DeGroff (känd som King Cocktail) år 2000 som en somrigt frisk variant av en Stone Sour. Han ville skapa en tropisk känsla – & ersatte traditionell apelsinjuice med ananasjuice för mer karaktär & lekfullhet. Drinken serverades som poolside-favorit till en stamgäst på Rainbow Room’s Promenade Bar i New York.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Hawaiian Stone Sour

Inget betyg än
Tropisk & uppfriskande twist på den klassiska Stone Sour. Kombinationen av bourbon (eller annan whiskey), syrlig citronjuice, sötma från sockerlag & exotisk ananassmak skapar en balanserad, syrlig & fruktig cocktail. Sippar du den får du först en citruskänsla – för att därefter svepas in i en behagligt söt & tropsik finish med tydlig bourbonkaraktär.
Course Drinkar
Keyword 2:1 sockerlag, ananasjuice, bourbon, citronjuice, Pimento bitter
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Hawaiian Stone Sour med bourbon, ananasjuice, citronjuice, sockerlag & bitters