Sam Ross

Sam Ross

Sam Ross är en välkänd & respekterad bartender inom den internationella cocktailscenen. Född & uppvuxen i Australien, började Ross sin karriär inom bartending i Melbourne innan han flyttade till New York i USA.

Ett av de mest inflytelserika stegen i Ross karriär var hans tid på den berömda New York-baren Milk & Honey under ledning av Sasha Petraske. Där hade Ross möjlighet att verkligen förbättra & visa upp sina cocktailfärdigheter, & han blev snart känd för sin noggranna & innovativa tillvägagångssätt för cocktailframställning.

Ross har skapat flera välkända cocktails, kanske mest framträdande "Penicillin" & "Paper Plane". "Penicillin" är en cocktail gjord med skotsk whisky, citronjuice, honung- & ingefärssirap & en skvätt rökig Islay whisky, medan "Paper Plane" är en balanserad blandning av bourbon, Amaro Nonino, Aperol & citronjuice.

Ross har fått flera utmärkelser för sitt arbete, inklusive Tales of the Cocktail's American Bartender of the Year 2011, & hans bar Attaboy, som han öppnade i det tidigare utrymmet för Milk & Honey, har regelbundet placerats på listor över världens bästa barer.

Ross fortsätter att ha en stor inverkan på den globala cocktailscenen genom sitt arbete som bartender, konsult & mentor. Hans passion för bartending & hans engagemang för att utveckla & förbättra cocktailkulturen gör honom till en framstående figur inom branschen.

Cobble Hill med gurka, rye whisky, amaro & torr vermouth

Cobble Hill

Cobble Hill Cobble Hill skapades av Sam Ross runt 2009 när han arbetade på den legendariska New York-baren Milk & Honey. Drinken är döpt efter stadsdelen Cobble Hill i Brooklyn – ett område känt för sin subtila elegans, vilket reflekteras i cocktailens balanserade men komplexa smakprofil. Ross, som även ligger bakom klassiker som Penicillin & […]

Harvest Sour med rye whisky, apple jack, citronjuice, sockerlag & äggvita

Harvest Sour

Harvest Sour Harvest Sour skapades av Sam Ross. Denna moderna klassiker bygger vidare på den traditionella sour-formeln (spritsort + citrus + sötma + äggvita) med en distinkt, säsongsbetonad karaktär genom rye och apple jack. Receptet blev snabbt populärt i höstmenyer på cocktailbarer världen över. Harvest Sour är en elegant & säsongsbetonad sour‑drink – med perfekt […]

Sunflower med gin, triple sec, fläderlikör, absinthe & citronjuice

Sunflower

Sunflower Sunflower skapades av den amerikanska bartenden Sam Ross, som också skapat Penicillin & Paper Plane på baren Milk & Honey i New York runt 2008. Drinken är en modern tolkning av klassikern Corpse Reviver No. 2, där St-Germain ersätter Lillet. Inspirationen kom från Ross’ önskan att göra drinken lite blommigare & mer tillgänglig. Den […]

Smoking Hand med skotsk whisky, islay whisky, söt vermouth, campari & chokladbitters

Smoking Hand

Smoking Hand Smoking Hand skapades av bartendern Sam Ross under hans tid på Milk & Honey, där han arbetade tillsammans med Michael McIlroy. Båda bartendrarna utvecklade “Hand”-serien omkring 2007-2008, där varje cocktail i serien har en unik basalkohol men delar samma struktur: en basalkohol, Campari, söt vermouth & chokladbitters. Medan Left Hand använder bourbon & […]

Tres Hands med tequila, mezcal, söt vermouth, campari & choklad bitters

Tres Hands

Tres Hands Tres Hands är en sofistikerad cocktail som kombinerar mezcal & tequila med Campari, söt vermouth & chokladbitters. Den är en del av den så kallade “Hand”-serien, skapad på den inflytelserika baren Milk & Honey i New York City. Tres Hands skapades av bartendern Sam Ross under hans tid på Milk & Honey, där […]

Right Hand med agrad rom, campari, söt vermouth & choklad bitters.

Right Hand

Right Hand Right Hand skapades av bartendern Michael McIlroy under hans tid på Milk & Honey, där han arbetade tillsammans med Sam Ross, skaparen av Left Hand. Båda drinkarna utvecklades omkring 2007-2008 & utgör varianter på den klassiska Negroni, där basalkoholen byts ut & chokladbitters tillförs för att skapa nya smakdimensioner. Medan Left Hand använder […]

Left Hand med bourbon, söt vermouth, campari & chokladbitters

Left Hand

Left Hand Left Hand introducerades i början av 2000-talet som en del av en serie drinkar kallad “Hand”-serien på Milk & Honey. Denna serie inkluderade även Right Hand (med rom), Tres Hands (med tequila & mezcal) & Smoking Hand (med skotsk whisky) . Sam Ross skapade Left Hand genom att kombinera bourbon, söt vermouth & […]

Midnight Stinger med bourbon, fernet, citronuice & socker

Midnight Stinger

Midnight Stinger Midnight Stinger är en modern tolkning av den klassiska Stinger, som traditionellt består av brandy & crème de menthe. Sam Ross, känd för att skapa innovativa cocktails som Penicillin & Paper Plane, utvecklade denna variant genom att kombinera element från både Stinger & Whiskey Sour. Genom att använda bourbon & Fernet Branca, tillsammans […]

Attaboy

Attaboy

Attaboy Attaboy är en framstående cocktailbar belägen på Lower East Side i New York City, känd för sin minimalistiska inställning till mixologi & sitt personliga tillvägagångssätt till cocktails. Öppnad 2012 av Sam Ross & Michael McIlroy, båda alumn från den berömda baren Milk & Honey, fortsätter Attaboy traditionen av exceptionell cocktailkunskap i en avslappnad & […]

Maid in Mexico med tequila, limejuice, socker, mynta & gurka

Maid in Mexico

Maid in Mexico Maid in Mexico är en variant av “Maid”-cocktailfamiljen, som ursprungligen skapades av Sam Ross, en känd bartender på den ikoniska baren Milk & Honey i New York City. Denna cocktailfamilj innehåller drinkar där huvudingrediensen är en valfri sprit, som kombineras med lime, mynta & gurka. Maid in Mexico specifikt använder reposado tequila, […]