
Smoking Hand
Smoking Hand skapades av bartendern Sam Ross under hans tid på Milk & Honey, där han arbetade tillsammans med Michael McIlroy. Båda bartendrarna utvecklade “Hand”-serien omkring 2007–2008, där varje cocktail i serien har en unik basalkohol men delar samma struktur: en basalkohol, Campari, söt vermouth & chokladbitters.
Medan Left Hand använder bourbon & Right Hand använder lagrad rom, valde Ross att använda en kombination av Highland & Islay Scotch i Smoking Hand, vilket ger en rökig & komplex profil. Chokladbitters, särskilt Bittermens Xocolatl Mole Bitters, introducerades vid denna tidpunkt & inspirerade till skapandet av dessa nya cocktailvarianter.

Svårhetsgrad:
Medel
Smoking Hand
Ingredienser
- 25 ml Skotsk whisky
- 25 ml Islay whisky
- 25 ml Röd Italiensk bitter
- 25 m Söt vermouth
- 2-3 stänk Chokladbitters
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas
- Pressa apelsinzest över drinken
Rekommenderad utrustning
