Smoking Hand med skotsk whisky, islay whisky, söt vermouth, campari & chokladbitters

Smoking Hand

Smoking Hand skapades av bartendern Sam Ross under hans tid på Milk & Honey, där han arbetade tillsammans med Michael McIlroy. Båda bartendrarna utvecklade “Hand”-serien omkring 2007–2008, där varje cocktail i serien har en unik basalkohol men delar samma struktur: en basalkohol, Campari, söt vermouth & chokladbitters.

Medan Left Hand använder bourbon & Right Hand använder lagrad rom, valde Ross att använda en kombination av Highland & Islay Scotch i Smoking Hand, vilket ger en rökig & komplex profil. Chokladbitters, särskilt Bittermens Xocolatl Mole Bitters, introducerades vid denna tidpunkt & inspirerade till skapandet av dessa nya cocktailvarianter.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Smoking Hand

Inget betyg än
Komplex smakprofil där den rökiga karaktären från Islay Scotch möter den mjuka tonen från Scotch. Campari tillför en bitter apelsinton, medan söt vermouth ger en rik sötma. Chokladbitters rundar av drinken med en subtil kryddighet & djup. Resultatet är en elegant & balanserad cocktail med en unik rökig karaktär.
Course Drinkar
Keyword campari, chokladbitters, islay whisky, skotsk whisky, söt vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 25 ml Skotsk whisky
  • 25 ml Islay whisky
  • 25 ml Röd Italiensk bitter
  • 25 m Söt vermouth
  • 2-3 stänk Chokladbitters

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas
  • Pressa apelsinzest över drinken

Rekommenderad utrustning

Smoking Hand med skotsk whisky, islay whisky, söt vermouth, campari & chokladbitters